Baba

Megmutatták a szülők a négyes ikreket

Már inkubátorban sem kell lenniük a nem rég született debreceni négyes ikreknek és az első családi fotók is elkészülhettek róluk.
2016. November 29.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában november 24-én születettek meg a Boda-ikrek: Jázmin, Flóra, Boglárka és István. A négyes ikrek jól vannak, olyannyira, hogy már inkubátorban sem kell lenniük. A babák spontán módon fogantak, és a terhesség 34. hetében születtek meg, programozott császármetszéssel.

– A kicsik csak egy napig voltak az intenzíven és olyan szépen fejlődnek, hogy már nincs szükség az inkubátorra. Most egy eggyel alacsonyabb fokozatú megfigyelőbe kerültek, ahol már többet lehetünk együtt – számolt be az unideb.hu-nak az édesanya, Boda Beáta.

Az anyuka arról is beszélt, hogy a császármetszés utáni első nap volt a legnehezebb a számára, de most már ő is jól van. A klinika munkatársainak tanácsaira azonban még mindig nagy szüksége van.

Megmutatták a szülők a négyes ikreket

– A férjemmel együtt még most kezdjük gyakorolni a szülői szerepet. Az orvosoktól és nővérektől nagyon sok segítséget kapunk, ha ők nem lennének, lehet már „kiszaladtunk volna a világból” – mondta a fiatal anyuka.

A négyes ikrek édesapja szintén négyes ikrek egyik tagjaként született. Dr. Póka Róbert professzor, klinikaigazgató vezette a mostani szülést, és 30 éve is az tagja volt annak az orvos csapatnak, ami az apa és a három ikertestvére szülését vezette.

Ikerterhességre hajlamosító tényezők közé tartozik az anya kora (30 év fölött háromszor gyakoribb az ikerterhesség), a többedik szülés, örökletes tényezők, mesterséges megtermékenyítés.

A fiatal párnak eddig nem volt gyermeke, a hatfősre bővült családnak a Facebookon is rengetegen gratuláltak, a négyes ikrekről szóló posztokat eddig több tízezren lájkolták és osztották meg.

Képek: unideb.hu

Forrás: unideb.hu/babaszoba.hu