Baba

Meddőség miatt lemondtak a nagy házról, majd a lombikból négy gyerekük született

Házvásárlás helyett inkább lombikra költöttek. Nagyon bejött.
2021. Augusztus 01.
Nemsoká baba születik... Fotó: Getty

Amanda és Nathan Ralls lemondtak a házvásárlásról, mert úgy gondolták, kettejüknek felesleges nagy házat venni. Inkább az álomcsaládot akarták összehozni, ezért úgy döntöttek, a 96 ezer dolláros (29 millió forintos) megtakarításukat inkább arra költik, hogy vállaljanak egy kisbabát.

Bejelentkeztek lombikprogramba, miután éveken át hiába próbálkoztak természetes úton. A dolog viszont a vártnál jobban sikerült, három év alatt ugyanis négy gyermekük született. Anderson 4 éves, Penelope 2, míg az ikrek, Finley és Foster alig múltak egyévesek – írja a Dailymail.

Amanda a Daily Mailnek arról beszélt, hogy a meddőségi kezelésük elején azon tanakodtak, honnan finanszírozzák a lombikprogramot és Nathan volt az, aki azt mondta, használják fel a házvásárlásra félretett milliókat, hiszen minek vegyenek egy nagy házat, ha úgy néz ki, hogy úgyis csak ketten laknának benne. “Ez volt az egyik legbátorítóbb dolog, amit valaha mondott nekem. És úgy döntöttünk, hogy teljes gőzzel folytatjuk tovább a kezelést” – mondta Amanda, aki policisztás petefészek szindrómával küzd.

Amikor a PCOS betegség kiderült, Amanda sírt és pánikba esett, úgy érezte, csak ő tehet arról, hogy nem tud teherbe esni. “Magamat hibáztattam. Nőként úgy éreztem, hogy egyetlen célom lehet a baba, a gyermekvállalás” – meséli Amanda, aki szerint egy házasságban az egyik legnagyobb kihívás a meddőség.

“Éreztem a férjem támogatását, hisz Nathan anyagilag bármit megtett volna annak érdekében, hogy megteremtsük azt a családot, amelyre vágytunk. Rendkívül nehéz volt, de úgy gondolom, hogy mivel túljutottunk rajta, elszakíthatatlan kötelék van köztünk, ami egyre erősebb.”

Ma már úgy tűnik, megvan, mi okozza a policisztás ovárium szindrómát, amely a meddőség leggyakoribb forrása. A női terméketlenséget okozó PCOS már valószínűleg a születés előtt kialakul, és a hormonális egyensúly hiánya lehet a felelős érte.

Egy ezzel kapcsolatos kutatás arra is magyarázatot ad, hogy a PCOS-ben szenvedő nőknek miért sikerül könnyebben teherbe esniük a 30-as, 40-es éveikben. Az úgynevezett Anti-Müller-hormon szintje ugyanis a kor előrehaladtával csökkenni kezd, ám azoknál a nőknél, akiknél eleve magasabb volt, ilyenkor áll be a normális termékenységi tartományba.