Baba

Luxusszálloda az újszülött babáknak és az anyukának? Már létezik postpartum hotel is

Szingapúrban létezik kifejezetten az édesanyák és újszülött babáik számára kialakított luxusszálloda, ahol a hotel személyzete az etetési tanácsoktól kezdve a baba gondozásáig mindenben segít, és az anyuka is pihenhet.
2022. Január 06.
Luxusszálloda az újszülött babáknak és az anyukának? Már létezik postpartum hotel is (Fotó: Getty Images)

Ahogy a mirror.co.uk portál is írja, a szingapúri postpartum hotel teljes egészében, úgy épült, hogy a szülés utáni időszakban szállhassanak meg az anyukák és az apukák a kisbabájukkal. Napközben pedig a családtagok is meg tudják látogatni őket. A hotel luxuslakosztályait minimum két hétre tudják kivenni a szülők.

Az újdonsült édesanyák tanácsot kérhetnek a helyszíni ápolónőktől, igénybe vehetnek a szülés utáni étrendhez igazodó, személyre szabott menüt, és részt vehetnek különböző órákon is, a szoptatással kapcsolatos témáktól kezdve a babagondozásig. De olyan kényelmi szolgáltatások is igénybe vehetők, mint a masszázs, a spa, vagy éppen a konzultáció gyakorló orvosokkal.

A postpartum szálloda egy új jelenség Szingapúrban, azonban magának a szülés utáni pihenés gyakorlatának gazdag története van Ázsia-szerte, ahogy a cnn.com is írja. Kínában és kínai nyelvű közösségekben szerte a világon széles körben alkalmazzák az úgynevezett zuo yue zi-t, amit nagyjából úgy lehetne fordítani, hogy “megülni a holdciklust/ülni a holdciklusban”. Ez azt jelenti, hogy a szülés utáni első hónapban az édesanyákról különleges módon gondoskodik a családja, hogy a lehető legtöbb energiájuk maradjon gondoskodni önmagukról és a babájukról. Ez magában foglalja különböző speciális teák és egészséges ételek fogyasztását, amelyek segítik a szervezet regenerációját, és visszaállítani a vasszintet.

Erről a több mint 2000 éves gyakorlatról a parents.com portál is beszámolt egy cikkében. A zuo yue zi azon a meggyőződésen alapszik, hogy az újdonsült édesanya felépülésének útja a pihenéssel, továbbá az étrenddel és az életmóddal kezdődik. A hagyományok szerint az édesanyának az “ülőhónapban” bent kell maradnia, meleg ruhákat felvennie, és kerülnie a hideg ételek és italok fogyasztását, hogy helyreállítsa azt a hőt, ami a baba születésével távozott a testéből.

Forrás: Anyatejút