Baba

Letölthető babacsomaggal segíti a MOME a karantén idején szülő anyákat

Digitális babakelengyével segíti a MOME a karantén alatt szülő anyákat. Vajon mit jelent ez?
2020. Április 30.
Letölthető babacsomaggal segíti a MOME a karantén idején szülő anyákat (fotó: Getty Images)

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Innovációs Központ (MOME IK) Szociális Design Kutatócsoportja Baba Pakk Izolációra csomagot hozott létre. A Segítő Pakk Izolációra egy útmutató, vagy know-how, a csecsemőgondozásra fókuszál: hogyan lehet karantén idején is könnyen beszerezhető, a háztartásokban előforduló eszközökből, anyagokból összeállítani az újszülött baba számára nélkülözhetetlen csomagot.

A kartondobozban elférő tárgyak a pelenkázáshoz, a gyermekágyi felépüléshez, a mosáshoz, a hordozáshoz, a babaápoláshoz, az alváshoz szükséges kellékek, megosztott szabásminták, leírások mentén könnyedén elkészíthetők – írja a hvg.hu.

“A jelen helyzetben az újszülöttek fogadásának tárgyi feltételei is akadályokba ütköznek, a személyi higiénia fontossága megnő, illetve a védőnői látogatások által biztosított fontos és nélkülözhetetlen tanácsadás is nehezített. A ‘BABA PAKK IZOLÁCIÓRA’ egy olyan csomag, amely az újszülött fogadásához szükséges alapvető eszközöket és információkat tartalmazza, megkönnyíti a szülés utáni első három hónapot” – olvasható a MOME honlapján Fehér Bori és Csernák Janka ötletgazdák gondolatait.

A csecsemőgondozáson mellett más területeken is letölthető csomagokat fognak hamarosan közzétenni.

Forrás: HVG.hu