Baba

Koronavírusos lett egy dolgozó egy gyermekorvosi rendelőben

Egy kispesti gyermekorvosi rendelő egyik munkatársa koronavírus-fertőzött lett. többen karanténba kerültek. A gyermekorvos viszont két negatív teszttel tovább dolgozhat.
2020. Szeptember 14.
Koronavírusos lett egy dolgozó egy gyermekorvosi rendelőben (fotó: Getty Images)

Koronavírus-fertőzöttnek bizonyult a kispesti, Berzsenyi utca 3. szám alatti gyermekorvosi rendelő egyik alkalmazottja – írja a Népszava a helyi önkormányzat és a kerületi lap közlése nyomán.

A Facebookon is kiadott közlemény szerint találtak egy koronavírusos beteget, a fővárosi kormányhivatal népegészségügyi osztálya házi karanténba küldte azokat a dolgozókat is, akik közvetlen kapcsolatban voltak az érintettel. A helyi gyermekorvos már túl van a tesztelésen, és mivel nem fertőződött meg, folytathatja a munkát.

Korábban a pilisborosjenői háziorvos asszisztense fertőződött meg koronavírussal, a hvg-nek Tömöri Balázs, a község polgármestere elmondta, hogy 125 ember lehet érintett, őket levélben értesítették arról, hogy fertőzött az asszisztens és megkérték őket, hogy a következő két hétben maradjanak otthon, ne menjenek közösségbe, figyeljék magukon az esetlegesen felbukkanó tüneteket.

Forrás: Népszava