Baba

Kijárási korlátozás lesz, egyelőre csak két hétig

Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére - jelentette be Orbán Viktor.
2020. Március 27.
Kijárási korlátozást vezetnek be

A korlátozás március 28. és április 11. között érvényes. Két héten keresztül az otthonunkat vagy a lakóhelyünket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor hangsúlyozta: ez még nem kijárási tilalom. A kormányfő a rendeletet már aláírta. A dokumentum pontosan meghatározza majd azokat az okokat, kivételeket, milyen okból lehet elhagyni az otthonunkat. MI számít alapos indoknak? Például, ha a szülő a munka miatt nem tudja megoldania gyermeke elhelyezését, és be kell vinni például iskolába. A rendelet megsértése szabálysértésnek minősül.

Arról is beszélt Orbán Viktor, hogy “elviselhető módon” próbálják elválasztani az időseket a fiataloktól: az élelmiszerboltok, drogériák, patikák esetében olyan speciális szabály lép életbe, hogy a 65 év felettiek 9 és 12 óra között látogathatják ezeket az üzleteket. Ebben az időszakban más nem mehet be az említett üzletekbe, szolgáltató helyekre.

Forrás: 24.hu/MTI