Baba

Két hasznos holmi hidegben

Próbáld ki a karikás kendőt és azt a termó kezeslábast, amely nélkülözhetetlen segítőtársad lesz a babás hétköznapokban!
2011. Október 16.

Polár kezelábas háromféle méretben

Fotó: Rátkai Éva

Nyáron persze könnyű! Elég egy kis napozó a gyerkőcre, és már indulhattok is. Amíg hűvös van, az öltöztetéssel azért elbajlódsz egy darabig. A hagyományos pufi kezeslábas jó meleg, de olyan vastag, hogy az autóban már nehéz bekötni benne a gyereket az ülésbe, vagy ha sikerül is, akkor biztosan beleizzad. Nem is beszélve arról, ha hordozókendőben akarod szállítani. Rajtad is kabát, a babán is vastag overall, kész bűvészmutatvány magadra varázsolni. Nos, pont az efféle kényelmetlenségek miatt zseniális a mi termóruhácskánk! Vékony, könnyen ráadható kapucnis kezeslábas, mégis jó meleg, éppen annyira, amennyire egy nem túl hideg téli vagy kora tavaszi, esetleg szokatlanul hűvös nyári napon szükséges, ha testközelben hordozod a kisbabát. Az apró részletek pedig egyenesen elbűvölők: a cipzár nem az álla alatt, hanem oldalt végződik, hogy még véletlenül se csípje, szúrja a pici, puha babatokát. A kezére, lábfejére nagy hidegben ráhajthatsz egy ügyes kis beépített kesztyűt, illetve ha már cipőt hord a kisbabád, egyszerűen csak fel kell hajtanod ezt a részt. Hordozóendőbe kötött babák számára az egyik leghasznosabb kiegészítő, de persze akkor is szeretni fogod, ha ti babakocsiban utaztok!

Két hasznos holmi hidegben

Karikáskendő

Fotó: Rátkai Éva

Minek még karikásat is?

Aki már ismeri és szereti hosszú hordozókendőket, annak második kendőként ajánljuk. A karikás kevesebb mint feleolyan hosszú, könnyű és gyors művelet fel- és levenni. Rövid távú, kényelmes hordozásra nagyon jó, például olyankor, amikor szeretnéd, ha mindkét kezed szabad maradna, de a körülmények (sár, hó) nem alkalmasak egy majdnem ötméteres, hagyományos kendő megkötésére.

Aki alapvetően babakocsi- és autópárti, annak is jól jöhet néha, hiszen vannak helyek, ahova nem lehet kerekes járművel bejutni, és persze olyan helyzetek is adódnak, amikor a gyerek szeretne mindenáron kézben lenni. A karikás kendő használatát nagyon könnyű megtanulni, kis helyen elfér, mindig kéznél lehet a pelenkázótáskába téve.

A fotón látható vonatmintás karikás kendőt rugalmas sötétkék farmeranyagból készítettük, rajta zsebbel, amelyben kényelmesen elfér minden fontos holmi: telefon, zsebkendő, iratok.Arra való, hogy a csípődre ültetve hordozd benne a babát, de ha szükséges, rövidebb időre a hátadra is áttolhatod egyetlen mozdulattal, mondjuk, amíg kipakolsz a bevásárlókocsiból. Attól kezdve ajánljuk, amikor már biztos a tartása a kisbabádnak, vagyis nagyjából a negyedik-ötödik hónaptól. Ha ezt használod, a baba súlya az egyik oldaladat terheli, ezért ha hosszú utat akarsz megtenni, inkább a hagyományos, megkötős hordozókendőket válaszd.A Kismama termékeket, köztük a polár kezeslábast 62-estől 92-es méretig, háromféle színben itt rendelheted meg kékben, barnában és narancssárgában. Nélkülözhetetlen kedvencetek lesz!