Baba

Kell-e tornáztatni a babát?

Az egészséges kisbaba megtalálja a módját, hogy annyit mozogjon, amennyire éppen szüksége van. Neked csak az a feladatod, hogy megteremtsd ehhez a lehetőségeket.
2012. Március 01.

Babatorna

Legjobb, ha együtt tornáztok. Jó kedvetek lesz a mozgástól, számodra is szórakoztató a vele való foglalkozás, és hétről hétre pontosan követheted mozgásfejlődését.

Próbáljátok ki az alábbi szuper tippeket!

Az első hónapokban élvezi, ha veled együtt mozoghat. Kösd magadra kendőben, táncolj vele, vagy ülj gimnasztikai labdára, hintaszékbe.Arra is szüksége van, hogy önállóan fedezze fel a teret. Amikor ébren van, fektesd a hasára is. Először csak feltámaszkodva nézelődik, majd előrenyújtózva hintázik a hasán.Fürdetés előtt masszírozd meg gyengéden a tagjait. Tárd szét, majd keresztezd mellkasa előtt a karját, nyomd a térdét a hasára, bicikliztesd a lábszárát.Készíts akadálypályát a kúszni tudó babának párnákból, összetekert takarókból, vagy feküdj le mellé a talajra, hogy átmászhasson rajtad.Bújócskázzatok négykézláb, amikor már elég gyorsan halad így. Bújjatok el a franciaágy két oldalán. Hívogasd a babát, és te is mássz felé. Amikor a sarkon találkoztok, kergesd vissza őt a helyére, te is bújj el, és kezdjétek újra.Hasznodra lehet a Baba fejlődése szolgáltatás is portálunkon, ahol hónapról hónapra nyomon követheted a kicsi egészséges növekedési, fejlődési normáit. Kapcsolódó cikkeink mozgásfejlesztés témában: