Baba

Itt az új Kismama!

Július-augusztusi összevont számunk után már kézbe is veheted szeptemberi összeállításunkat, amelyben megint a legújabb és leghasznosabb érdekességekkel kényeztetünk.
2011. Augusztus 24.

Itt van például mindjárt a lap elején a mi évzáró bulink beharangozása, hiszen a nagy hír az, hogy karácsonyra közösségi lapszámot készítünk, amit az első betűtől az utolsóig ti fogtok írni! Nem hallottál még ilyenről? Nem csoda, hiszen ez valami vadonatúj, amelyben egyesül az internet színessége és egyénre szabottsága a kézbe vehető, lapozgatható, évekig ugyanúgy újra olvasható magazinnal. Kerülj bele te is, ragadj tollat, billentyűzetet, és írj nekünk máris, csatolj hozzá néhány jó fotót is! A részleteket pedig megtalálod a lapban, no meg itt a Babaszobán.

Már hozzászokhattál, hogy a Kismama mindig egy picit többet ad annál, amit vártál, és jócskán szolgál meglepetésekkel is. Lapozz bele például a a baba látásáról készült cikkünkbe, amelyben pont azokra a kérdésekre találsz választ a könnycsatorna-elzáródástól a szemüvegválasztásig, amelyek benned is felmerültek a hónapok múlásával.

Néha a látszólag apró dolgok okozzák a legtöbb fejtörést! Biztosan hallottál arról, hogy a bölcsőhalál fokozott kockázata miatt nem javasolják a hason fektetést. De mi van akkor, ha a baba már magától is megfordul? Talán ágyhoz kell kötözni? Ennél sokkal egyszerűbbet javasolunk. És mit lehet tenni egy kis harapós totyogóval, aki lesből támad?

Segítünk abban is, hogy finom és egészséges ételeket tehess otthon az asztalra, ezúttal Bereznay Tamás sztárséf legújabb könyvéből kaphatsz ízelítőt, amelyet éppen sietős mamáknak ajánl.

Ha most kezditek az ovit, biztosan elméláztok Finy Petra és Levente Tani ovis meséjén: a ti óvodátokban is így zajlanak a dolgok? Ráadásként pedig megosztjuk veled a beszoktatás hat legtutibb trükkjét.

Mindig izgalmas kérdés, hogyan jön össze végül a baba, ha nem megy olyan könnyen, ahogy szeretnénk. Most olyan történetet találsz a Kismamában, ahol természetgyógyász segített gyógynövényekkel az orvos kismamának. Persze azt sem hallgathatjuk el, hogy néha a genetika ad magyarázatot arra, miért késik a baba, ahogy pár oldallal későbbi írásunkból kiderül.

Akad néhány olyan betegség, amelyről csak apránként derül ki, hogy nem is olyan ritka, viszont sokkal több kára van, mint hittük. Ilyen a sokcisztás petefészek szindróma, a PCOS, amely rendszerint az inzulinháztartás zavarával is együtt jár. Az eredmény túlsúly, meddőség lehet. Ezúttal a dietetikus szakértő tesz olyan étrendi javaslatokat, amelyekkel jó esetben te is úrrá lehetsz ezen a betegségen, persze csak akkor, ha tartós lesz az életmódváltás!

Ahány oldal, annyi letehetetlenül izgalmas cikk! Szülés sok száz kilométerre az otthontól, legó helyett bankszámla ajándékba, Erős Antónia titkai arról, hogyan sikerült ikreit szoptatnia, kiságyak mindenféle új dizájnnal és praktikus extrákkal. És ne felejtsük el az ikres apukát se, aki a bolondgomba-vadászatról osztja meg velünk élményeit.

Címlapsztárnak pedig még mindig jelentkezhetsz itt, ha kedvet kaptál arra, hogy egy kicsit körülöttetek forogjon a világ. Ez már a harmadik olyan lapszámunk, amelyen a havi szavazás győztesét láthatod kisbabájával!