Baba

Így mutatták be a királyi csemetéket – Ezek voltak az első fotóik

Hét olyan kisbaba első fotóját láthatod, aki királyi családba született, vagyis érkezésétől fogva különleges bánásmódban részesül.
2021. Április 27.
Vilmos herceg szüleivel (Fotó: Getty Images)

Diana nem a Buckingham Palota falai között adott életet gyermekének. Vilmos herceg a londoni St. Mary’s kórházban született, 1982. június 21-én. “Őfelsége a walesi hercegné ma este 9 óra 3 perckor egészséges fiúgyermeket hozott világra. Őfelsége és gyermeke is jól vannak” – állt a közleményben, amely világgá kürtölte az örömhírt. Nem sokkal később további részleteket közöltek a királyi család legújabb tagjáról, például azt, hogy a baba súlya 7 és fél font, valamint hogy a szülésnél Károly walesi herceg is jelen volt. A kisfiú nevét akkor még nem hozták nyilvánosságra, ezzel 7 hosszú napig váratták a világot. Vilmos herceg teljes neve így hangzik: William Arthur Philip Louis, azaz Vilmos Artúr Fülöp Lajos.

Két évvel később, 1984. szeptember 15-én született meg Károly herceg és Diana hercegné második gyermeke, Harry herceg, akinek hivatalos neve Henry Charles Albert David. A baba érkezéséről egy tévériporter adott hírt elsőként az izgatottan várakozó tömegnek: a kórház lépcsőjén kiáltotta el magát: “Fiú lett!” A hivatalos közleményt nem sokkal ezután helyezték el a Buckingham Palota kapuira. 

Így mutatták be a királyi csemetéket - Ezek voltak az első fotóik

Harry herceg szüleivel

(Getty Images)

András herceg és egykori felesége, Sarah Ferguson (akit sokan Fergie-ként emlegetnek) 1988. augusztus 8-án lettek szülők. A baba nem a St. Mary’s kórházban jött világra, hanem a szintén londoni Portland kórházban. A kicsi érkezését még aznap kihirdették egy, a Buckingham Palotán kifüggesztett közleményben, amely így szólt: “Őfelsége yorki hercegné ma este 8 óra 18 perckor egészséges lánynak adott életet.” A kicsi nevét csak két héttel később hozták nyilvánosságra: a Beatrice Elizabeth Mary keresztneveket kapta.

Így mutatták be a királyi csemetéket - Ezek voltak az első fotóik

Beatrice hercegnő szüleivel

(Getty Images)

Eugénia hercegnő 1990. március 23-án született, első gyermekükhöz, Beatrix hercegnőhöz hasonlóan a londoni Portland kórházban. A kicsi teljes nevét – Eugenie Victoria Helena – egy héttel később tudatták a nagyvilággal. Azóta már Eugénia maga is édesanya lett. Első gyermeke idén tavasszal született.

Így mutatták be a királyi csemetéket - Ezek voltak az első fotóik

Eugénia hercegnő szüleivel

(Getty Images)

Katalin hercegné és Vilmos herceg első közös gyermeke 2013. július 22-én látta meg a napvilágot, az újdonsült szülők azonban nem kürtölték azonnal világgá az örvendetes hírt: szerettek volna pár órát teljes nyugalomban tölteni a babával, így annak érkezéséről csak 4 órával később számoltak be a várakozóknak. A hivatalos bejelentés a Buckingham Palota elé is kikerült, a kisfiú nevét azonban csak 3 nappal később közölték: George Alexander Louis. Észrevetted, hogy Katalin apró pöttyös ruhája mennyire hasonlít arra, amit Diana hercegné viselt Vilmos születésekor?

Így mutatták be a királyi csemetéket - Ezek voltak az első fotóik

György herceg szüleivel

(Fotó: Getty Images)

Sarolta hercegnővel 2015. május 2-án bővült a királyi család, érkezésével a régi tradíciók is megújultak: a büszke szülők a Twitteren jelentették be, hogy a hercegnő világra jött, a Buckingham Palota elé csak ezután került ki a hivatalos értesítés, a baba teljes nevét pedig 2 nappal később, szintén online tudatták: Charlotte Elizabeth Diana.

Így mutatták be a királyi csemetéket - Ezek voltak az első fotóik

Sarolta hercegnő szüleivel

(Fotó: Getty Images)

Katalin hercegné és Vilmos herceg harmadik gyermeke, Lajos herceg 2018. április 23-án született. A baba érkezéséről az Instagramon is beszámoltak, a palota elé kihelyezett hivatalos értesítéssel párhuzamosan. Katalin ismét megidézte öltözetével Diana hercegnét: ugyanúgy piros ruhát viselt, mint Diana Harry születésekor!

Így mutatták be a királyi csemetéket - Ezek voltak az első fotóik

Lajos herceg szüleivel

(Getty Images)

Forrás: ---