Baba

Hírességek vallanak az alvásról, vagyis inkább annak a hiányáról…

Úgy érzed, nem bírod tovább, lassan megzakkansz a fáradtságtól? Vigasztaljon a tudat, hogy rajtad kívül több millió anya próbál - hozzád hasonlóan - zombiként túlélni nap mint nap. Még Victoria Beckham és Courtney Cox is!
2016. November 04.

Hírességek vallanak az alvásról, vagyis inkább annak a hiányáról…

Lehet, hogy kipihentebbek nem leszünk tőle, de jó érzés tudni, hogy a kialvatlanság univerzális probléma az anyák körében. Valamilyen mértékben mindenki szenved tőle, és ez alól a hadseregnyi bébiszitterrel körbeugrált hollywoodi sztárok sem kivételek. Na de készítsd a kávéd, és nézzük is, mit mondanak erről ők maguk:

Anna Paquin

“Az alvás jelenleg nem játszik túl nagy szerepet az életemben. De nem baj, ez ezzel jár.”

Elizabeth Banks

“Hiába ébreszt a gyerekem reggel 5:30 és 6:30 között, egyszerűen képtelen vagyok hajnali 1-nél korábban ágyba kerülni. Az alváshiány kezd teljesen felemészteni.”

Selma Blair

“Szörnyen fárasztó. Ha többet aludhatnék, én lennék a világon a legboldogabb. Mégis, olyan csodálatos az anyaság… Abba is hagyom a panaszkodást.”

Amy Adams

“Rágugliztam az alvás pszichózisra, mert kezdtem azt hinni, hogy teljesen megőrültem. Mármint a szülés utáni pszichózisra. Jaj, nem is emlékszem, mi volt a neve, annyira fáradt vagyok.”

Hilary Duff

“Az első héten nagyon jól bírtam. Jól vagyok, menni fog ez- mondogattam magamnak. Nem is értettem, honnan van ennyi energiám. Aztán hirtelen fejbe vágott a mindent elsöprő fáradtság.”

Courtney Cox

“Nagyon nehéz időszakon mentem keresztül – nem közvetlenül a szülés után, hanem mikor Coco 6 hónapos lett. Képtelen voltam aludni, a szívem hevesen vert. Depressziós lettem. Elmentem orvoshoz, és kiderült, hogy a hormonháztartásom teljesen felborult, ez okozta a tüneteket.”

Kate Winslet

“Van valami hihetetlenül lelkesítő abban, mikor azt mondod magadnak: A fenébe is, meg tudom csinálni. Képes vagyok rá! Ezért olyan csodálatosak az anyák, mert muszáj minden nap tenniük a dolgukat, és teszik is. Fáradhatatlanul.”

Amy Poehler

“Mióta gyerekeim vannak, bármi történjék is, 5:30-kor talpon vagyok. Az alvás mára csak egy fogalommá vált. Olyasvalamivé, amiből alig várom, hogy jobban kivehessem a részem a jövőben.”

Kourtney Kardashian

“Masont kétóránként szoptattam. Imádott nappal aludni, és egész éjszaka “bulizni”. Mindenkitől azt a tanácsot kaptam, hogy aludjak, amikor ő alszik, de egyszerűen képtelen voltam rá. Visszagondolva nagyon jó kis időszak volt. Scott és én egész éjjel filmeket néztünk, és próbáltuk felváltva altatni Masont.”

Rachel Stevens

“A kóros kialvatlanság volt a legrosszabb az egészben. Előfordult, hogy az éjszaka közepén sírva fakadtam az álmosságtól. Használhatatlan vagyok, ha nem tudok eleget aludni.”

Jennifer Love Hewitt

“Az alvás nem létezett az elején. De most, hogy a lányom 4 hónapos, 6-7 órát is alszik egyhuzamban éjszaka. Pedig nem alkalmaztunk semmilyen alvástechnikát nála. Igazi kis álombaba!”

Michelle Heaton

“Hogy alszom-e? Nagyon nem. Van egy két évesem, aki nem alszik és egy három hetes kisbabám, aki nem tud aludni. Nem alussza át az éjszakát, azt sem tudja, mi az, hogy éjszaka. Csak alszik, eszik és kakil folyamatos körforgásban.”

Kate Thornton

“Ben sajnos nem túl jó alvó. Az anyaság egy igazi könyörtelen és kihívásokkal teli munka. Mint minden anyával, velem is előfordul, hogy hajnali 3-kor a fiam hányását takarítom, reggel pedig ugyanúgy kelek, és végig csinálom az aznapi tévéműsorom. Ha gyereked van, nincs más választásod, menedzselned kell mindent egyszerre.”

Victoria Beckham

“Nem fogok hazudni, fáradt vagyok. Nagyon fáradt, ugyanakkor nagyon boldog is. Pontosan ugyanazt élem át, mint bármelyik másik anya, aki keményen dolgozik, és sok gyereke van. Egyáltalán nem könnyű.”

Myleene Klass

“Egész éjjel ébren voltam az éppen fogzó babámmal, most pedig itt a zongorahangoló. Másnaposnak érzem magam alkohol nélkül is.”

Alesha Dixon

“Mielőtt gyerekem született volna, azt gondoltam az 5-6 óra alvásról, hogy “Hű, az rettentő kevés, ennél nekem sokkal többre van szükségem”. Pedig dehogy! Anyaként az 5-6 óra alvás az már fantasztikus!”

Ugye máris sokkal jobban érzed magad?

Ezt is érdemes elolvasni: