Baba

Hangos a gyerek a játszótéren? Kitiltani!

Egy XXII. kerületi játszótérről kitiltanák a hangoskodó, kiabáló gyerekeket a közelben lakók. Szerintük a játszótéren csak játszani lehet.
2018. Május 08.
Hangos a gyerek a játszótéren? Kitiltani!

Egy XXII. kerületi játszótér kerítésére kitűzött felszólításra hívta fel a figyelmet a Pesti cetli Facebook-csoport. A játszótér szomszédságában élőknek elege lett a gyerekzsivajból, kiabálásból és kitiltanák a játszóról azokat a gyerekeket, akik szerintük nem viselkednek rendesen. Ahogy fogalmaznak, a játszótéren csak játszani lehet. Íme a cetli:

Hangos a gyerek a játszótéren? Kitiltani!

Mondanunk sem kell, hogy rengeteg megosztás és komment érkezett a lakók felszólítására, természetesen vannak, akik egyetértenek velük, míg mások arra hívják fel a figyelmet, hogy a hangoskodás gyermeki sajátosság és pont a szabadban, a játszótérre való.

A válasz sem maradt el a lakók felháborodására. A pihenni vágyóknak azt írják, hogy igyekeznek tiszteletben tartani a “szabályaikat” és figyelni arra, hogy a játékokat és a fákat ne rongálják a gyerekek, de a kiabálást, ordítozást és hisztizést a gyerek velejárójának tartják. A házak tövében történő pisiléssel kapcsolatban pedig azt írják, hogy intézkedjenek az önkormányzatnál, igényeljenek mobil vécéket, amiket használni tudnak a gyerekek. A békesség érdekében füldugókat is mellékeltek.

Hangos a gyerek a játszótéren? Kitiltani!

Kapcsolódó cikkeink játszótér témában: