Baba

Hamarosan elkezdődik a fogzás? Készülj fel!

Nyűgös a gyermeked? Sok minden állhat a hátterében: hatással lehet rá egy közelgő front, egy nehezebb éjszaka utáni kimerültség, előfordulhat, hogy megindult az első fog előretörése, de az is lehet, hogy egyszerűen csak rossz napja van.
2019. Május 07.

Néhány jellegzetes tünet esetén szinte biztosra veheti, hogy gyermeke nyűgösségének oka a szájában keresendő.

Még nem látok fogakat! Honnan tudhatom, hogy a fogzás okozza a panaszait?

A tejfogak már csecsemőkorban megindulnak, és 3 éves korig összesen 20-nak kell előbukkannia. Bár néhány apróságnál az első tejfog minden előzetes figyelmeztetés nélkül jelenik meg, léteznek bizonyos előjelek, amelyekből következtetni lehet a fogzás beindulására. Ha az alábbiak közül egy vagy esetleg több is tapasztalható, valószínűleg már nem kell sokat várni az első fog megjelenésére:

  • Az átlagosnál nyűgösebb, érzékenyebb és több szeretetre vágyik.
  • Éjszaka nyugtalanabbul alszik, nappal többet sír és a szokásosnál kevesebbet eszik.
  • Az ínye vörös, többnyire duzzadt és nagyon érzékeny.
  • Állandóan a szájába tömi és rágcsálja az ujjait, az öklét vagy a játékait.
  • Fokozott nyáladzás figyelhető meg.
  • Kialakulhat hőemelkedés, előfordulhat, hogy kipirosodik az arca és a popsija.

Elsősorban anyatejes babák esetében az is megfigyelhető, hogy elutasítják a pépes ételeket, gyümölcsöket és ismét gyakrabban, több anyatejet kérnek.

Szeretnék segíteni rajta! Mit tehetnék?

Az Anaftin##reg## Baby Fogínygélt kifejezetten arra fejlesztették ki, hogy csökkentse a csecsemők fogzásával járó fájdalmat és kellemetlen érzést. Különleges tulajdonságainak köszönhetően segít a kisbaba fogzási folyamata során, hatékony enyhülést nyújt a kellemetlen tünetekre, természetes eredetű összetevői pedig hozzájárulnak a fájdalom és a kipirosodás enyhítéséhez az érintett területeken.

Az Anaftin##reg## Baby Fogínygél egyedülálló, különleges tervezésű applikátora puha szilikon sörtékkel van ellátva. A sörték gyengéden masszírozzák a fogínyt, ellazítják az irritált szövetet, ezáltal csökkenhet a kellemetlen, rossz érzés az állcsontban. A gyógyszertárakban elérhető készítmény szükség szerinti rendszerességgel használható.

A gél ideális a babáknak és a kisgyermekeknek, használata pedig egyszerű a szülők számára!