Baba

Fuss hegyen-völgyön át!

Vasárnap, hatodikán vár az őszi erdő és rengeteg futó, túrázó, aki hagyja magát kicsalogatni a szabadba, hogy simogassa a napfény, átjárja a friss levegő. Minden porcikádat megmozgathatod olyan tempóban és olyan távon, ahogy neked a legjobb!
2011. November 05.

Még nem késő: határozd el magad máris, és indulj útnak vasárnap, november 6-án minél korábban! Ha eddig is jól érezted magad a futóversenyeken, ott a helyed a Budapest Sportiroda nagy őszi terepfutásán! Annál nincs is jobb, már ami az imitt-amott futást illeti. A terep változatos kihívást jelent a lábizmoknak, az emelkedők jól megdolgoztatnak, hogy aztán a lankásabb részeken újra magadhoz térhess, az unalom pedig nagy ívben elkerül!

A szintidő olyan kényelmes, hogy tempósan gyalogolva akár a leghosszabb távot is megteheted, de a legrövidebbet még úgy is, ha végig cipeled a gyereket a hátadon. Az már egészen szép teljesítmény, kivált néhány súlyzós edzést! Az őszi erdő pedig ilyenkor a legcsodásabb! Észre sem veszed a kilométereket, a fáradtságot a lábadban, mert körös-körül az színes levelek pompás vátozatossága szórakoztat. Lábad puha párnán fut – ilyenek a lehullott levelek. A táv pedig a Pilis lábának legszebb helyszínein kalauzol végig, még az is könnyen lehet, hogy rászoktok, és ezentúl mindig itt fogsz futni, kirándulni, amikor csak teheted.

A helyszín a szentendrei HÉV csillaghegyi megállójától körülbelül nyolc perc séta.

Különböző távok közül választhatsz:

hosszútáv: 29,36 kilométer

középtáv: 18,33 kilométer

rövidtáv: 10,1 kilométer

A célba érkezők kitűzőt és oklevelet kapnak ajándékba, elrakhatod majd otthon a trófeáid közé. Hozd magaddal az egész családot, akár a nagyszülőket is, a legrövidebb távon talán kirándulnak a gyerkőcökkel, amíg te a barátnőiddel vagy a pároddal vágigfutod a leghosszabb útvonalat.

Útközben pedig megnézhetitek a környék legszebb, legérdekesebb pontjait: vár a Teve-szikla, a Kő-hegyi bánya, a Mackó-barlang. Az Ezüst-Kevély oldalából gyönyörű kilátás nyílik Pilisborosjenőre és az Egri vár mására, ahol még középkori lovagi bemutatót is megtekinthetnek a túrázók.

A túra középtávja egyben a BSI TerepMánia 3. fordulója.

Bővebb információt, térképet, pontos útvonal leírást itt találsz: www.futanet.hu

Forrás: Budapest Sportiroda