Baba

Fodrászkodás otthon

Középhosszú hajat nem is olyan bonyolult vágni. Ha van megfelelő fodrászollód és egy kis bátorságod, remek új frizurát varázsolhatsz a lányodnak.

A kisfiúk hájvágásánál működő trükköket itt is bevetheted, hiszen a kislányok sem képesek hosszan és nyugodtan ücsörögni. Fontos a megfelelő szerszám és a nyugodt körülmények. Érdemes ünnepi alkalomnál egy-két nappal korábbra időzíteni, hogy szükség esetén még fodrászhoz is elmehessetek egy kis igazításra.

Fodrászkodás otthon

Húzz ovális választékot a fej felső harmadán. Mintegy öt centivel az egyik fül fölött indítjuk a fésűt, hátrafelé haladunk, és a másik fül fölött ugyanabban a magasságban fejezzük be a „skalpolást”. A bekerített hajmennyiséget tűzd megtekerve a fejtetőre. Húzz még egy vízszintes választékot a tarkó fölött két centiméterrel, és ezt a részt is tűzd fel.

Fodrászkodás otthon

A lelógó hajat fésüld simára, és a hajvégeket vágd a kívánt hosszra. Az egyik oldalon kezdd, és haladj tincsről tincsre: fésülsz, vágsz és így tovább. A hajat a fésűvel vagy ujjaid között tarthatod. A következő tincset mindig az előző hosszához igazítsd.

Fodrászkodás otthon

Leereszted a következő emelet hajat, kifésülöd, és az alsó réteg hosszúságára vágod. Szebb a frizura esése, ha kicsit rövidebbre vágod ezt a réteget, végül a legfelső tekercs haj következik. Ezt is valamivel rövidebbre vágd, mint az előzőt.

Fodrászkodás otthon

Ha frufrut akarsz vágni, fésüld hátra a hajat, és húzz bele háromszög alakú választékot. A háromszög két csúcsa a halántékoknál van, a harmadik pedig a fejtető felé mutat. Ezt a tincset húzd előre, a többit hátul fogd össze. Vízszintesen a szemöldökök alatt vágd a hajat, száradás után ugyanis rövidebb lesz, ne nyírd túl! Az olló hegyével alulról néhányszor belecsippenthetsz a frufru végébe, így természetesebb lesz az esése.

Fodrászkodás otthon

Forrás: Kismama magazin