Baba

Egy hősies rendőr kapta el az erkélyről kizuhanó kisbabát

New Jersey ünnepli a rendőrtisztet, aki elkapta az egyhónapos babát.
2021. Október 06.

Sértetlenül megúszta egy egyhónapos kisbaba, hogy egy őrült ledobta őt egy második emeleti erkélyről New Jersey-ben. A kivonuló járőrök közül Eduardo Matute reflexei voltak a legjobbak, és elkapta a zuhanó csecsemőt.

A rendőrök először tárgyalni próbáltak a férfival, aki a baba ledobásával fenyegetőzött, ám az elkövető hajthatatlan volt és végül elengedte a kis testet. A férfit azonnal őrizetbe vették, gyilkossági kísérlettel, súlyos testi sértéssel és kiskorú veszélyeztetésével vádolják.

Az eset után Steven Fulop, New Jersey polgármestere egy képet osztott meg a hős rendőrről, aki a kórházban azt a kisbabát dajkálja, akit nem sokkal korábban éppen ő mentett meg.

 

Joe Cossolini, a Jersey-i rendőröket tömörítő egyesület vezetője arra világított rá, hogy mekkora hősiességre van szükség egy olyan helyzetben, amikor egy egyhónapos csecsemő élete egy ezredmásodpercen belül végrehajtott cselekedettől függ. “Nincsenek szavak, amelyek valóban lefednék hősiességüket.”

Kapcsolódó: Rendőrök vezettek le egy szülést a Blaha villamosmegállójában

A kisbabát a kórházi kivizsgálás után épségben visszaadták az édesanyjának – írja a parents.com.

Tavaly Magyarországon is szükség volt a rendőrökre, amikor egy zavart férfi öngyilkossággal fenyegetőzött, kezében egy kisbabával. Szerencsére a járőrök itt is a helyzet magaslatán álltak, az akció végén még át is pelenkázták a kicsit.

Címlapi képünk illusztráció! Fotó: Getty Images