Baba

Csecsemőgondozási tippek a SOTÉ-n

Leendő és kezdő szülőknek nyújtanak csecsemőgondozási segítséget szakemberek az októberi Semmelweis Egészség Napon.
2019. Szeptember 30.
Csecsemőgondozási tippek a SOTÉ-n (fotó: iStock)

A Semmelweis Egyetem tíz hónapon át tartó ingyenes, interaktív, népegészségügyi programsorozata, a Semmelweis Egészség Napok keretein belül októberben kezdő vagy leendő szülőknek segítenek szakemberek csecsemőgondozási kérdésekben kiigazodni.

A résztvevők úgynevezett demonstrációs babákon sajátíthatják el például azt, hogyan kell helyesen megfogni és felemelni egy újszülöttet, de lehet gyakorolni majd a pelenkázást, a fürdetést, az öltöztetés, a súly-hossz- és a lázmérés lépéseit, megtanulhatják a köldökcsonk-és a szemápolás alapjait.

A workshopon szó lesz a patikákban kapható lázmérőkről és azok helyes használatáról, a balesetek kivédéséről, és azoknak a pároknak is segítenek, akik még a családalapítás előtt állnak, de szeretnének a tervezés időszakáról többet megtudni.

Szél Dávid, az Egészségtudományi Kar Alkalmazott Pszichológia Tanszékének tanársegédje, az Apapara című könyv és blog szerzője az apaság 21. századi kérdéseivel foglalkozik Az apák helye a családi rendszerben című interaktív előadásában.

Az október 4-i Egészségtudomány a mindennapokban című rendezvényen mintegy ötvenféle program közül választhatnak az érdeklődők. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Időpont: október 4. péntek 15:00-20:00

Helyszín: Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar (1088 Budapest, Vas u. 17.)

Részletes programok és jelentkezés a semmelweis.hu/250 oldalon, a Semmelweis Egészség Napok fülre kattintva.

A Semmelweis Egyetem egészségügyi edukációs videósorozatot indított a programsorozathoz is kapcsolódó témakörökben, hogy megbízható forrásból nyújtsanak információt és segítséget az egészségügyhöz, családgondozáshoz kapcsolódó mindennapi kérdésekben.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Semmelweis Médiasarok