Baba

Bébiszittert hívott az anyuka éjszakára, hogy tudjon aludni, szétszedték a netezők

Minden bizonnyal azok kapták fel a vizet a sztori hallatán, akik csak hírből ismerik az álmatlan éjszakákat!
2022. Január 14.
Vajon mikor szokunk le végre egymás kritizálásáról? (Fotó: Getty Images)

Egy fiatal amerikai anyuka megvető bátorsággal osztotta meg az interneten szuper praktikáját a végtelennek tűnő éjszakázás ellen: bébiszittert hívott 2 hónapos kisfiához, hogy ő végre átalhassa az éjszakát. Ez azonban nem mindenkinek tetszett, ezért aztán kapott hideget-meleget!

Brittany Bright a Twitteren osztotta meg követőivel innovatív ötletét: a bébiszitter érkezése előtt megfürdette és pizsamába öltöztette a kisfiát, előkészítette az éjszakai etetés kellékeit, és alig várta, hogy a hálószoba felé vehesse az irányt, ahol aztán 10 órát tölthetett egyhuzamban pihenéssel, míg tartott az éjszakai bébiszitterkedés. Beszélt arról is, hogy nem egy teljesen ismeretlen segítőre hagyta 2 hónapos babáját, a bébiszittert ugyanis már a várandóssága alatt kiválasztotta, és már azelőtt többször találkoztak, hogy a kisfiú világra jött volna. 

“Neki köszönhetően aggodalom nélkül telhet az éjszakám, és végre nem megszakításokkal kell kipihennem a mindennapok fáradalmait. Ez elengedhetetlen a lelki egyensúlyomhoz, amire a szülés után minden kismamának nagyobb gondot kell fordítania” – részletezte a világhálón, majd arra biztatta a többi anyukát is, hogy vegyen róla példát.

“Úgy nyilatkozik, mintha egész éjszaka dolgozna!” – kritizálta az egyik hozzászóló, akihez többen csatlakoztak: “Elképesztően önző, már most a saját érdekeit helyezi a gyereke elé!” vagy “Újabb lehetőséget ragadott meg arra, hogy tudassa velünk, jóval tehetősebb nálunk!” Brittany nem bánja, hogy nem aratott osztatlan sikert, alapvetően ugyanis az volt a célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy mennyire sok anyuka küzd kimerültséggel. Ezt pedig elérte!

Voltak azért olyanok is, akik egyetértettek az újdonsült anyuka döntésével, és egyetértésüket fejezték ki: “Ha megengedheti magának, nagyon is jól tette!”, “Mi 2,5 éven át egyetlen éjszakát sem aludtunk át a kislányomnak hála. Bármit megadtam volna akkor egy ilyen bébiszitterért!”, “Jól esett neki? Ez a lényeg! Senkinek nem ártott vele, így nem is kell beleütnünk az orrunkat!”, “Nem tudom, hogy én tudnék-e így nyugodtan aludni, de ha ő biztonságban tudta a gyerekét, jobb döntést nem is hozhatott volna!”