Baba

Annyira imádja a munkahelyét az apuka, hogy arról nevezte el a kisfiát

A férfi nem árult zsákbamacskát: feleségét már megismerkedésükkör beavatta a tervébe, ő pedig rábólintott!
2021. Július 26.
(Fotó: Getty Images)

A 38 éves Indonéziában élő férfi, Slamet Yoga Wahyudi annyira a szívébe zárta a munkahelyét, hogy évekkel ezelőtt eldöntötte, arról fogja elnevezni a gyermekét. A kisfiú így a Dinas Komunikasi Informatika Statistik nevet kapta, ami szó szerint annyit tesz, Statisztikai Információs Kommunikációs Szolgálat!

A köztisztviselőként dolgozó apuka már azelőtt beavatta a tervébe jövendőbelijét, Ririrn Linda Tuggal Sarit, hogy szülők lettek volna, a nő pedig áldását adta az ötletre. Az első gyermekük kislány lett, így el kellett halasztaniuk a furcsa névadást, néhány hónappal ezelőtt viszont kisfiuk született. Amikor megtudták a baba nemét, egy percig sem hezitáltak azon, milyen nevet kapjon, a szülés után a Dinas Komunikasi Informatika Statistik nevet íratták a születési anyakönyvi kivonatba.

A névadás még Indonéziában is meghökkentőnek számított, így több országos lap is hírt adott a kisfiú születéséről – igaz, nem közvetlenül az érkezése után kürtölték világgá, mert kezdetben nem akartak hinni a fülüknek. Azonban miután hivatalosan is megerősítették, hogy a kisfiú ezt a nevet kapta, sorra születtek a róla szóló cikkek.

Az újságírók az apukát is szóra bírták, ő pedig büszkén mesélt nekik elhatározásáról: 2003 óta dolgozik a Statisztikai Információs Kommunikációs Szolgálatnál, ami az évek során második otthonává vált. Mindenképp azt szerette volna, hogy valamilyen módon a gyermeke is erre a csodálatos munkahelyre emlékeztesse. Hozzátette, hogy tisztában van vele, hogy a kisfiúnak később gondja akadhat a bemutatkozással, Lindával ezért kitaláltak neki egy rövid becenevet: Dinko.

Az egyik interjú során megkérdezték, nem gondolja-e, hogy a kisfiú haragudni fog rájuk a névválasztásért, amikor felnő, szerinte azonban hozzá fog szokni a keresztnevéhez, mire felnő. Az újságírókhoz hasonlóan Linda szülei és a család barátai is túl különlegesnek tartották a nevet. Kezdetben próbálták jobb belátásra bírni a párt, hogy válasszanak másik nevet a gyereknek, a szülők azonban hajthatatlannak bizonyultak.