Baba

A legjobb szilvás babareceptek

Hét-kilenc hónapos kortól bátran adhatunk szilvát a babának. Kevés cukrot és sok vizet tartalmaz, és szinte bármivel jól kombinálható.
2017. Július 20.

A legjobb szilvás babareceptek

A szilvában kevés cukor van és kb. 85%-ban vizet tartalmaz, ezért jól oltja a szomjat. Megtalálható benne az A-, a B1– és B2– és a C-vitamin is. Az ásványi anyagok közül káliumot, magnéziumot, cinket, foszfort és kalciumot is tartalmaz.

A szilváról közismert, hogy székrekedés ellen igen hatékony, jól átmozgatja a beleket. Különösen igaz ez az aszalt szilvára.

Néhány szilvás recept következik.

Sok gyümölccsel jól kombinálható, húsok mellé is remek, a szilvásgombóccal azért várjunk amíg nagyobb lesz a baba.

Az aszalt szilvát nálunk talán kevésbé, de más országokban előszeretettel adják a babáknak, ha nem is első ételek egyikeként, de viszonylag hamar, úgy 7-9 hónapos kor környékén. Magában is nagyon finom, de almapürével is összekeverhetjük.

A szilva nagyon finom, ha a banánnal keverjük össze. Ehhez kb. 4 szilvát meghámozunk, kimagozunk és hozzáadunk egy banánt. Összeturmixoljuk és így kapunk egy édes, sűrű banános szilvapürét.

Ha viszont 6-7 szem szilvát hámozás és kimagozás után egy krumplival megfőzünk, egy pici csirkemellet is beledobunk, majd összeturmixoljuk az egészet, akkor egy nagyon finom szilvapürét vagy főzeléket kapunk (hasonlóan bármilyen főzelékhez), teljes értékű ebédként.

A szilva egyébként köretként is nagyon finom, túlléphetünk a krumpli-rizsen és a párolt zöldségeken, bátran együnk gyümölcsöt köretként. A szilvát nagyon egyszerű elkészíteni egy kis párolt csirkemell mellé: szeletekre vágjuk és a sütőben megsütjük. Egyéves kor után ízesíthetjük mézzel, már korábban is egy kis borssal, de natúr változatban is nagyon finom.

Kapcsolódó cikkeink: