Baba

7 hasznos link, ha kimozdulnál gyerekkel

A koranyári időszakban, amikor nem szakad még ránk a rettentő kánikula, nincs is jobb, mint megindulni és felfedezni új, izgalmas helyszíneket. Ehhez nyújtanak segítséget az általunk ajánlott weboldalak.
2011. Május 29.

Hol a játszótér?

Ha már unalmas a közeli játszótér, vagy szívesen fedeznétek fel újakat, esetleg ügyintézés után jönne jól ki egy kis játék, nagy segítséget nyújthat a Játszótérkereső .Az oldalon pillanatnyilag budapesti játszóterekre lehet keresni, de a készítők most arra kérik az ország többi részén élőket, hogy bővítsék az adatbázist és töltsenek fel játszóterekről információkat, fényképeket. A kezdeményezés mindenképpen ötletes, ezért aki teheti, szánjon rá öt percet, hogy minél több hasznos információ gyűljön össze egy helyen, könnyítve a döntést és a választást.

Hogy jutok el oda?

Babakocsival megindulni a városban sokszor komoly kihívást jelent. Vannak olyan útszakaszok, ahova szinte csak „születni lehet”, de oda jutni szinte képtelenség.Ha már megvan az úti célunk, nagy segítséget nyújthat az az útvonaltervező oldal, ahol az autó és a bicikli mellet az akadálymentes, babakocsis opciót is választhatjuk, és könnyedén megtervezhetjük, hogyan juthatunk el legkényelmesebben a kiszemelt célállomásra.Szintén könnyíti a kisgyerekes családok programtervezést a nem rég indult Gyerekkelvagyok.hu weboldal, családi program és szolgáltatásajánló, melyen különböző szűrések alapján tudjuk megkeresni a nekünk megfelelő éttermet, szállást, szolgáltatást.Az oldal még nem üzemel száz százalékos adatbázissal, de érdemes figyelni a fejlődését.

Amíg ezen az oldalon nem találunk meg minden információt, úgy szintén hasznos linkeket találhatunk a témájában hasonló Bababarát.lap.hu-n.Itt a kategóriák tágabbak és akár bababarát/gyerekbarát higiéniával, lakberendezéssel kapcsolatos hasznos linkeket is találhatunk.

Kirándul a baba!

Akkor is segítségünkre lehet az internet, ha könnyebb túrát, kirándulást tervezünk a családdal.A Kirándulababa.hu praktikus és használható tanácsokkal szolgál kirándulásokhoz.Az oldalon a túrák nehézségi foka is fel van tüntetve, így könnyebben ki tudjuk választani, melyik útvonal felel meg edzettségi szintünknek, a gyerekek „tűréshatárának”.

A túraleírások nagyon plasztikusak, minden részletre figyelnek és kitérnek a szerkesztők, így nem érhetik meglepetések a túrázni induló családokat.

További könnyítés, hogy a leírásokban még az is szerepel, hogy milyen típusú babakocsival teljesíthető a kirándulás.Az oldalon pillanatnyilag főleg Budapest környéki kirándulások leírásai találhatók, de remélhető, hogy az oldal folyamatosan bővülni fog.

Utazz, játssz!

Témájában kicsit hasonló, az Utazz gyerekkel! weboldal, amely kisgyerekes családoknak szeretne segíteni az utazástervezésben, azzal, hogy gyereknek is élvezetes látnivalókat – állatkertek, vasútmúzeumok, bábszínházak, bobpályák, arborétumok – gyűjt csokorba Magyarország egyes tájegységei alapján csoportosítva.Ezen az oldalon Magyarország összes tájegysége között kereshetünk izgalmas úticélokat.

Akkor sem történik tragédia, ha egy hirtelen nyári zivatar a négy fal közé kényszerít minket egy kis időre.Biztosan találunk valami ötletes játékot a Goldenblogon is a legjobbak közé sorolt, Játsszunk a gyerekkel! blogon, ahol korosztályok szerint válogathatunk a szobában is játszható kreatív játékok közül, amíg újra kisüt a nap.