Baba

6 szuperhasznos hack újdonsült szülőknek

Az élet egy újszülöttel igazi kihívás, ezért összegyűjtöttük 6 hasznos trükköt, amivel kicsit könnyebbé teheted ezt az időszakot!
2018. Február 15.
6 szuperhasznos hack újdonsült szülőknek

1. Olajat a popsira!

Kend be egy kis kókusz- vagy mandulaolajjal a baba popsiját, hogy egyszerűbben eltávolíthasd a magzatszurkot (baba első pár napig tartó széklete). Az olaj kicsit hidratáltabbá, csúszósabbá teszi a csecsemő bőrét, így jelentősen megkönnyíti a folyamatot. Máskülönben készülj, hogy estig ott fogsz állni a pelenkázó mellett.

2. Dupla pelus

Pelenkázás előtt készítsd rögtön oda a tiszta pelust a koszos alá. Csomagold ki a babát, a használt pelussal töröld le a popsijáról a termés nagyját, majd nedves törlőkendővel törölgesd tisztára. Mikor bezárod a kakis pelenkát, máris ott lesz alatt a tiszta, amivel időt spórolhatsz, nem beszélve arról, hogy ha fiad van, akár egy ingyen “zuhanyt” is időben kivédhetsz vele.

3. Bringázásra fel!

Ha hasfájós, gázosodásra hajlamos a babád, rendszeresen végezheted vele a bringa-gyakorlatot. Fektesd a hátára, fog meg a két kezeddel a lábacskáit, és végezz bicikliző mozdulatokat egyszer egyik, majd másik irányba. Fontos, hogy ezt ne közvetlenül etetést követően csináld, teljen el minimum egy óra a szopi után!

4. Ne tartsd ébren 1,5 óránál hosszabb ideig!

Arra játszol, hogy ha tovább ébren tartod az esti órákban, hosszabban fog aludni éjszaka ébredés nélkül? Jól hangzik, de ez sajnos nem egészen így működik. Az újszülötteknek rengeteg alvásra van szükségük, úgyhogy hidd el, ha 90 percnél hosszabbra húzod a játékidőt, te húzod a rövidebbet (olyan nyűgös lesz).

5. Ébredés után etesd meg!

Emberi lényként mindannyiunknak energiára van szüksége, hogy könnyedén vegyük az akadályokat a napunk során. Ezért olyan fontos a reggeli. Nos, ez a csecsemőkkel sincs másképp: ha rögtön ébredés után megeteted, neki is több energiája lesz a játékidőre, és nem az anyatej fogja álomba ringatni. Vagy legalábbis nem feltétlenül és minden alkalommal.

6. Ne ugorj minden nyekkenésre!

Ha minden neszezésre azonnal a kicsi ágyához rohansz, sose tudod meg, hogy valóban fel akart-e ébredni. Az újszülöttek gyakran megébrednek vagy felsírnak alvás közben, de aztán maguktól visszaalszanak, ezért azt tanácsoljuk, várj egy percet, mielőtt bevágtatnál a szobájába és kikapnád az ágyából! Lehet, hogy magától is abbahagyja, és megnyugszik.(A cikk forrását itt találod)Kapcsolódó cikkeink újszülött témában: