Baba

3 tipp, hogy boldog anyuka legyél!

Olvasónk ötlete, hogy jól érezd magad a bőrödben.
2013. Január 18.

Csacsogj!

Attól, hogy ő csak egy baba, még ugyanúgy megoszthatsz vele mindent! Mesélj neki arról, hogy mit álmodtál, mit fogtok ma csinálni. Kérd ki a véleményét a ruhádról, a tervezett vacsoráról. Ha van hozzá kedved, nyugodtan válaszolj helyette – én szeretem, jó móka.

Természetesen az élő hangról sem kell lemondanunk! Ott a telefon, a barátok, családtagok. Próbáljunk olykor nem a babáról beszélgetni velük – tudom, nagyon nehéz, de fontos.

Amikor lefektettük a kicsit, ott az egész esténk – de minimum egy-két óránk az újabb ébredéséig –, hogy leüljünk a párunkkal és egy pohár narancslé mellett megbeszéljük a napunkat.

Maradj nő!

A baba nappali alvása épp elég arra, hogy magaddal foglalkozz. Lakkozd ki a körmöd – használj valami szokatlan színt, már nem kell aggódnod, hogy mit szólnak a munkahelyeden –, végy egy habos fürdőt, süss egy gyors és egyszerű süteményt. Sminkeld ki magad, szárítsd be a hajad. Ha már véget ért a gyermekágyi időszak, tornázz. Amellett, hogy hamarabb visszanyered régi alakod, még boldogsághormont is felszabadítasz közben.

Csinálj programot

Hívj vendégeket! Egy testvér vagy barát nem csak segítség, de jól ki is zökkent a hétköznapi rutinból.

Menj, menj, menj! Pakolj fel a babakocsira, és vágj neki a városnak! Szebb időben egy park, vagy a belváros nyüzsgő forgataga nyújthat kikapcsolódást, nagyon hidegben látogass el múzeumba, kiállításra. Ha nagyobb a csöppség, vidd játszóházba. Amíg ő boldogan eljátszik, te beszélgethetsz a többi anyukával vagy azzal, aki elkísért benneteket.

Dózsa-Vepy Renáta, Budapest

Kapcsolódó cikkeink:

  • Meddig tesz boldoggá a baba?
  • Szülők szülés után
  • Hová tűntek a barátok?