Baba

1926 óta ebben a babakocsiban tologatják az angol királyi csemetéket

Az angol királyi család 1926 óta használja ezt a tökéletesen összerakott babakocsit - II. Erzsébet királynőt is ebben tologatták és Katalin hercegné sem választott másik modellt a gyerekeinek.
2021. Június 02.
II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg négy gyermekével a királynő 39. születésnapján (Fotó: Getty Images)

A Silver Cross márkájú babakocsit 1877-ben dobták piacra, az angol királyi család otthonában pedig 1926-ban kezdték használni. Azt, hogy milyen tökéletes konstrukcióról van szó, kifejezi, hogy ezt a modellt a babakocsik Rolls-Royce-ának is nevezik. Talán mondanunk sem kell, hogy ezt a hasonlatot nem csak a szemrevaló dizájnjának köszönheti a babakocsi, hanem az árának is.

A Silver Cross név egy Leeds-ben található utcából ered: William Wilson a Silver Cross Streeten alkotta meg a prototípust. Ez, akárcsak a mai darabok kifordítható kocsivédővel és rugós alátámasztással rendelkezett. Amikor 1913-ban Wilson távozott az élők sorából, cégét három gyermekére hagyta. 

Az első királyi csemete, akit Silver Cross babakocsiban tologattak, II. Erzsébet királynő volt: 1926-ban vásárolták a szülei az első ilyen babakocsit. Amikor felnőtt, ő is emellett a márka mellett tette le a voksát, mind a négy gyermekét Silver Cross babakocsiban tologatta. 1949-ben Károly herceggel és 1961-ben András herceggel különösen sokat sétált a Balmoral Kastély körül, ezért a babakocsi nevét hivatalosan Silver Cross Balmoral-ra változtatták, így azóta még fenségesebben cseng. 

Katalin és Vilmos Sarolta hercegnő keresztelőjére tartanak György herceggel

(Fotó: Getty Images)

Ugyanezt a babakocsit választotta Diana hercegnő és Katalin hercegné is, ugyanis ők is Silver Cross Balmoral-ban tologatták saját gyermekeiket.

A Silver Cross babakocsikat a gyártó oldaláról közvetlenül is meg lehet rendelni, az Outlet szekcióban – 145£ kedvezménnyel! – már 600£-ért (240.600 Ft-ért) is hozzájuthatunk egy mutatós darabhoz, ha viszont a teljes árat sem sajnáljuk érte, a Balmoral babakocsi 1800£-ért (kb. 723.000 Ft-ért) lehet a mienk: választhatjuk sötétkék, rózsaszín, barna vagy fekete színben is! Hát, nem olcsó, az tény.