Egyéb

Maternity Szülészeti és Nőgyógyászati Magánklinika

A XXI. századi fiatal családok igényeit kielégítő környezet jellemzi a Kútvölgyi-kórház egykori szülészetét.
2011. Január 06.

– Régi álmom vált valóra – kezdi a beszélgetést dr. Papp Zoltán professzor, aki közel két évtizedig volt az I. Női Klinika igazgatója. – Korábban minden ötletemet a Baross utcai klinikába fektettem bele, nyugdíjazásom után pedig létrehoztam egy befektetői csoportot, bérbe vettük a Semmelweis Egyetemtől a Kútvölgyi-kórház és a rendelőintézet egy-egy emeletét, kialakítottuk a Maternity Ambulanciát, majd megkezdődött a fekvőbeteg-ellátás.

A klinika megnyugtató hangulatát jellemzően a halványbézs szín adja. Az ágyneműk színe kellemes sárga, a fürdőszobákat egy szálloda is megirigyelhetné. Van vendégpapucs, törülköző, fürdőköpeny, hűtőszekrény, vízforraló, így teázni is lehet a szobákban.

– Nem a gazdagságról szól ez, hanem az igényességről – teszi helyre a dolgokat a professzor. – Kombináltuk a hotelszolgáltatást a magas szintű szakmai hozzáértéssel. Áraink reálisak. Szülési csomagunk része a „7 figyelmesség”, melyben többek között biztosítjuk a terhesség 38. hetétől a napi vizsgálatokat, s minden szülésnél jelen van gyermekgyógyász szakorvos. A császármetszés nem drágább, mint a spontán szülés, ezzel is kifejezésre juttatjuk, hogy a műtéti megoldást kizárólag szakmai és nem anyagi érdekek határozzák meg. Pszichoszociális gondozónk, IBCLC laktációs szaktanácsadónk és gyógytornászunk is van, viszont jól képzett szülésznőink mellett dúla működését már nem tartjuk szükségesnek.

Maternity Szülészeti és Nőgyógyászati Magánklinika

Megszületése után édesanyja hasára kerül az újszülött, a gyermekorvos megvizsgálja, majd lehet szoptatni. Császármetszés után 10-12 órát tölt az anya az őrzőben, ahová kiviszik a kisbabát. Ez után az egész család beköltözhet a családi szobába, ahol az édesapa számára is napi ötszöri étkezést biztosítanak. A szobában igény szerint tudnak szoptatni az édesanyák.

– Amennyiben pótolni kell a folyadékot, azt anyatejjel vagy szükség esetén tápszerrel oldjuk meg, vizet nem adunk – mondja a professzor, amikor rákérdezek az asztalon álló cumisüveg tartalmára. Ezt megerősíti fotóalanyunk, Erzsébet, akinek kisfia igény szerint szopott, de most besárgult, aluszékony lett, és kékfénykezelést kap.– Az ő érdeke, hogy ne csak egy grammot szopjon, amíg be nem indul a tejem, ne éhezzen, ne száradjon ki! – mondja az édesanya.

Tények, adatok:

A klinika fekvőbetegosztálya 2010. július 1-jén kezdte meg működését

Havonta 15-20 százalékkal emelkedik a szülésszám.

Három egyágyas, korszerűen műszerezett szülőszoba van.

Vajúdólabdát lehet használni.

EDA 24 órában rendelkezésre áll.

Beöntésre ritkán van szükség, a borotválás megbeszélés tárgya.

Gátmetszésre az országos átlagnál kevesebbszer kerül sor.

Szülésznőválasztás külön díjazás ellenében lehetséges.

Császármetszésnél az apa is jelen lehet.

Császármetszés után a perioperatív őrzőben történik a megfigyelés.

Nyolc családi szoba van a gyermekágyas részlegen.

Anyaságra, szülésre felkészítő tanfolyam minden héten indul.

A honlapon részletes tájékoztató olvasható.