Terhesség

Szinetár Dóra nagyfia is alig várja, hogy babázzon

Már csak néhány hét van hátra Szinetár Dóra harmadik gyermekének érkezéséig. A színésznő családja igazi csapatként készül a kicsi fogadására, Dóra pedig mindent megtesz, hogy a babaszoba szépítésén túl gyermeke egészsége is biztonságban legyen.
2017. Szeptember 18.

Szinetár Dóra és Makranczi Zalán izgatottan várja kisfiúk érkezését. A gyönyörű színésznő „tapasztalt” várandósként már máshogy készül az anyaszerepre, mint első két gyermekénél.

„Marci fiamat húsz, a kislányomat pedig harminc évesen szültem. Teljesen más most, négy évtizeddel a hátam mögött babát várni. Fizikailag kicsit nehezebben élem meg, lelkileg viszont sokkal mélyebben tudok a pici fogadására készülni. Az ember ilyenkor már egészen máshol tart fejben. Anno nem filozofáltam sokat a bennem zajló folyamatokról, de most értem, hogy mi történik velem és megérint a dolog” – meséli a boldog kismama.

Dóra bár jellemzően nem az a típus, aki a széltől is óvja csemetéit, és túlzott aggódással igyekszik megelőzni a legapróbb bajt is, szerettei egészsége a legfontosabb számára.

„Nem vagyok parázós anyuka, soha nem volt például légzésfigyelőnk. Most sem tárazok be mindenféle bababiztonsági kütyükből, de a férjemmel egy olyan megoldást választottunk, amivel hosszú távon biztosíthatjuk az egész család egészségét. Már tíz évvel ezelőtt is elgondolkodtam az őssejt levételen, akkor ez elmaradt, de most élünk ezzel a lehetőséggel. Megkaptam a levételhez szükséges kis csomagot a Czeizel Intézetben, mert a sejteket az FH Biobankban tároljuk majd. Már ma is olyan sokrétűen hasznosítja az orvostudomány – súlyos égési sérüléseknél akár az egész bőrfelületet helyre lehet hozni – és ki tudja, mi minden lesz még gyógyítható az őssejtekkel tíz-tizenöt év múlva. Ráadásul nem csak a kisfiamat és a szűk családomat óvhatom az őssejt levétellel: genetikai egyezés esetén bajba jutott barátaimon, ismerőseimen is segíthetek.”

A bébiőrök és gyerekzárak hanyagolásán kívül, a várandósság ideje alatt a kismamákon elhatalmasodó vásárlási láz is elkerüli a mindig kiegyensúlyozott színésznőt. Férjével és gyermekeivel inkább lélekben teremtik meg a legkisebb családtag számára ideális környezetet.

„A józan ész határain belül nagyon felkészülős, „rendes lány” vagyok. A babaszoba már egy hónapja készen áll, mert tudom, hogy az utolsó időszakban nem esne jól kiságyat festeni és függönyt felrakni. Az őrült vásárolgatás azonban nem jellemző rám. Gyerekruhákkal például tele van a szekrény – egy kedves barátnőmtől rengeteg gyerekholmit kaptunk, és megőriztem Zorka és Marci babaruháit is. Ők egyébként iszonyú lelkesen készülnek a kistesó érkezésére: a húsz éves fiam alig várja, hogy babázhasson, de talán Zorka a legizgatottabb. A férjem kisfia viszont abban a korban van, amikor még nehezen tud mit kezdeni a pocakommal, számára akkor lesz az egész valóságos, ha a kezébe veszi az öccsét. Klasszikusan az a család vagyunk, akik mindent együtt csinálnak, mindent megosztanak, így biztos, hogy a pici körüli teendőkből is mindenki kiveszi majd a részét” – árulta el a büszke családanya.

Kapcsolódó cikkeink:

A köldökzsinórvér-őssejtek jellemzői

Az őssejtek típusai, képességeik

Forrás: Red Lemon Média