Terhesség

Kiderült, miért becsülik alul a férfiak párjuk szexuális étvágyát

A legtöbb férfi képtelen felmérni, mennyire érdekli a nőt a szex - derül ki egy friss kutatásból.
2016. Július 11.

A pszichológusok egy ideje már tudják, hogy az első találkozásnál a férfiak hajlamosak arra, hogy túlbecsüljék a nő szexuális érdeklődését irántuk. Miután azonban két felnőtt ember között kapcsolat alakul ki, a felnőttek hajlamosak arra, hogy alulbecsüljék a nő szexuális étvágyát – tudjuk meg a Journal of Personality and Social Psychology című szaklapban publikált anyagból.

„A kutatás azt mutatja, hogy nem véletlenül becsülik alá partnerük szexuális érdeklődését a férfiak. Ennek oka az, hogy a későbbiekben is motiváltak maradjanak a partner elcsábításában, illetve megvédjék magukat az esetleges elutasításból fakadó kellemetlenségektől. Ez segít abban, hogy a kapcsolat a továbbiakban is kiegyensúlyozott maradjon” – állítja a kutatást vezető Amy Muise, a Torontoi Egyetem munkatársa.

A szakember szerint az eredmény azért is meglepő, mert a kapcsolat kialakulása előtt a helyzet épp ellentétes, a férfiak azt hiszik, hogy a nő több szexre vágyik, a párkapcsolat során azonban ez az előítélet változik, és épp kevesebb szexvágyat tételeznek fel partnerükről. Ennek oka az lehet, hogy ismerkedéskor a férfi magabiztosságának szüksége van arra, hogy elhiggye, hogy kívánják és akarják őt, később viszont motiváltnak kell maradnia abban, hogy újra és újra elcsábítsa partnerét, vagyis fenntartsa a kapcsolatot.

Kapcsolódó cikkeink:

  • Mennyi ideig tart a szex átlagosan?
  • Így dobd fel a szexuális életedet!
  • Így teremts alkalmat a szexre – gyerek mellett
  • Forrás: Medipress