Terhesség

Ilyen kismama a Szűz

Bármit megtesz, hogy kifogástalanul eleget tegyen feladatának, és optimális körülmények között várhassa gyerekét.
2012. Szeptember 08.

A Szűz nagyon figyel a babájára már születése előtt is

Babaváró a Szűz (VIII. 24. – IX. 22.)jegyében

Meg akar felelni mint anya, ezért már a baba tervezésekor sok információt gyűjthet, hogy tájékozódhasson, mik a teendők és az elvárások. Sokat töpreng azon, mit hogyan csináljon, tervezi az anyagi lehetőségeket, oszt-szoroz, mindennek utánajár. A terhesség előtt hajlandó tisztítókúrákon részt venni, étrendet és életmódot változtatni. Bármit megtesz, hogy kifogástalanul eleget tegyen feladatának, és optimális körülmények között várhassa gyerekét.

Praktikus gondolkodású ember; a babaholmik beszerzésekor találékonyságára és gyakorlati érzékére támaszkodik – így meglepően olcsón juthat ezekhez. Kimondottan örülhet, ha mások jó állapotban lévő, használt eszközökkel, ruhácskákkal ajándékozzák meg, és saját kezűleg is szívesen készít ezt-azt. Gyereke fogadása előtt mindent “csíramentesen” kitakarít, előkészít a legapróbb részletekig. Önmagára viszont kevéssé figyel oda, mivel állandóan az intéznivalókat látja maga előtt.

Lehet, hogy babája érdekében az egészséges táplálkozásra például ügyel, de nem ül le felpolcolt lábbal pihengetni, amikor pedig jólesne. Nem akarja, hogy állapotával bárkit is zavarjon, mindenkinek ugyanannyit akar segíteni, mint egyébként, így túlvállalhatja magát. Félő, hogy olyan magas mércét állít maga elé, amit szinte már lehetetlen is elérni, ezért nem árt, ha szerettei segítenek neki abban, hogy olykor lazítson kicsit, és ne felejtsen el “csak úgy”, gondtalanul örülni is új élethelyzetének.

Podonyi Hedvig