Terhesség

Ez a valódi oka annak, hogy a nők lefagyaszttatják a petesejtjeiket

Napjainkban egyre több nő dönt úgy, hogy lefagyasztattja petesejtjeit. Korábban az volt az általános nézet, hogy a döntés mögött karrier-okok rejlenek, de most minden jel arra mutat, hogy ez téves információ volt.
2016. Szeptember 14.

A nők többnyire nem az előléptetés vagy a magasabb bér miatt halasztják el a gyerekvállalást, hanem egyszerűen az ideális apajelöltre várnak, akivel családot alapíthatnának.

A kutatást vezető Kylie Baldwin a petesejteket jegelő nők motivációit vizsgálta, és egyértelműen kiderült, hogy hideg üzleti és szakmai megfontolások helyett arról van szó, hogy ezek a nők nem találják a megfelelő apajelöltet, ezért úgy döntenek, hogy méltó partner híján egyelőre nem vállalnak gyereket.

„Nem csak a megfelelő partnerről, hanem egyúttal a megfelelő apajelöltről is szó van. Ezeknek a nőknek ugyanis egy része megfelelő módon kapcsolatban él ugyan, de nem érzik úgy, hogy társuk apának való karakter volna, ezért inkább kivárnak” – mondja Baldwin.

A petesejtek lefagyasztása korábban olyan rákbetegek számára volt elérhető, akik az esetleges kezelések miatt meddővé válhatnak, de manapság egyre több egészséges nő választja ezt az opciót. Nagy-Britanniában 204-ben 816 nő hozta meg ezt a döntést, ami 2013-hoz képest 25 százalékos növekedést jelent, míg 2001-ben csupán 29 nő döntött így.

Forrás: Medipress