Terhesség

A legjobb gyógyteák kismamáknak

Nem kell egyből a gyógyszerre gondolni. Ha panaszaid vannak, segítenek a gyógyteák.
2013. Március 27.

Édeskömény + ánizs: Ha gyakori panaszod a felfúvódás, gyomorégés, komoly segítséget jelent, ha a nap folyamán elkortyolgatsz néhány csészével ebből a finom, édeskés aromájú teából, melyet gyógyszertárban vagy filteres változatban drogériából is beszerezhetsz. Ha szereted az ízét, akár naponta fogyaszthatod!

Málnalevél: A szülés előtti hónap kezdetétől naponta egy-két csészével iszogatva – izomtónust fokozó hatása révén – elősegítheti a könnyű szülést. Antibakteriális tulajdonságai miatt pedig alkalmas a húgyúti fertőzések megelőzésére és kúrálására is, ekkor naponta körülbelül két litert érdemes innod belőle.

Hársfavirág: Ha meghűltél, és kínoz a köhögés, az még kis pocakkal is olyan érzés néha, mintha ki akarna pottyanni belőled a baba. Hosszabb ideig állni hagyott mézes vagy natúr hársfateával enyhítheted a tüneteket!

Citromfű + menta: Kellemes illatuk, nyugtató, tisztító hatásuk miatt mindkettő igazi jótéteménynek számít! A várandósság egész ideje alatt ihatod, a menta enyhe vízhajtó tulajdonsága pedig segíthet az utolsó hónapokban esetleg jelentkező ödéma csökkentésében.

Szoptatás alatt viszont jobb, ha hanyagolod a mentát, mert csökkenti a tejmennyiséget.

Kapcsolódó cikkeink:

  • Ihatok gyógyteát, ha babát várok?
  • Mire jó a málnalevél tea?
  • Szelíd gyógymódok kismamáknak