Terhesség

A Facebook miatt mondanak le sokan a szexről

Amiatt veszítenek magabiztosságukból a britek, hogy a Facebookon rengeteg romantikával és edzéssel kapcsolatos bejegyzéssel találkoznak, ami miatt kevésbé érzik magukat erősnek és vonzónak, bármelyik nemhez is tartozzanak.
2017. Január 04.

A Facebook- és az Instagram felhasználók fele vallotta be, hogy valahányszor romantikus és fitnesz témájú frissítéseket olvas, máris kevésbé érzi magát magabiztosnak. A Pencourage.com anonim kérdőíve szerint ez a hatás olyannyira erőteljes, hogy ezek az emberek később a hálószobában sem mernek kezdeményezni.

Úgy tűnik a férfiakra leginkább a fotómegosztás hat: kétharmaduknak a hálószobai teljesítményére is hatással van a tény, hogy mások képeit látták, és emiatt rosszul érzik magukat a bőrükben.

„Azt már korábbi kutatások is bizonyították, hogy az okostelefonunkkal való kapcsolatunk az intimitásra nincs jó hatással, most azonban ennél is messzebb megyünk: az önbizalmunk és kezdeményezőkészségünk is sérül” – mondja a kutatást vezető Dr. Richard Sherry pszichológus.

A szakember szerint ez a negatív hatás olyan erőteljes lehet, hogy sokan már eleve nem is élnek szexuális életet azokon a napokon, amikor mások frissítései vették el az önbizalmukat.

Kapcsolódó cikkeink:

  • És mi van a szexszel?
  • 40 fölött jobb a szex?
  • Forrás: Medipress