Teherbeesés

2 szuperegészséges, termékenységfokozó reggeli

Babát szeretnél? Az egészséges táplálkozás kizárólag csak segíthet ebben. A következő szuper reggeli receptek nemcsak ízletesek, de tele vannak olyan tápanyagokkal, amik hozzájárulnak ahhoz, hogy mihamarabb teherebe ess.
2017. December 11.
Barackos zabkása: szuper termékenységfokozó

Spenótos-gombás-kecskesajtos frittata

Tudtad, hogy a tojás és a gomba remek D-vitamin források? Kutatások szerint a szervezet megfelelő D-vitamin szintje növeli a lombikprogramok sikerességét.

Hozzávalók:

1/3 csésze teljes tej

ź csésze görögjoghurt

6 nagy tojás, felverve

1 tk bors

negyed tk só

2 ek olívaolaj

fél csésze apróra vágott vöröshagyma

3 csésze fehér vagy barna csiperkegomba, felszeletelve

3 gerezd fokhagyma, apróra vágva

2 csésze friss spenót megmosva

2 ek friss kakukkfű apróra vágva (vagy ž tk szárított kakukkfű)

fél csésze morzsolt kecskesajt

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy nagy tálban keverd össze a tejet és a joghurtot. Add hozzá a tojásokat, a sót, borsot, és keverd jól össze az egészet.

2. Egy kb. 30 centi átmérőjű serpenyőben kezdd el közepes lángon felhevíteni az olívaolajat. Helyezd bele a hagymát és a gombákat, és süsd addig, amíg a hagyma üvegesre párolódik, a gomba pedig kissé megpirul (10 perc). Vedd alacsonyra a hőfokot, és add hozzá a fokhagymát, a spenótot és a kakukkfüvet, és süsd újabb 2-3 percig.

3. Öntsd a serpenyőbe a tojásos mixet is, és szórd meg a tetejét a kecskesajttal. Majd helyezd a serpenyőt a sütőbe körülbelül 20 percre, amíg a tojás teljesen át nem sül. Szeleteld, és tálald melegen.

Tápanyag információ:

Kalória: 170, Zsír: 13g (telített 4,5g), Protein: 10g, Szénhidrát: 5g, Rost: 1g, Kalcium: 77mg, Vas: 1,2 mg, Nátrium: 210 mg, Folsav: 0.045 mg

Barackos-lenmagos sült zabkása

A teljes kiőrlésű gabonák, az egészséges zsírok és gyümölcsök nagyszerű termékenységfokozó választássá teszik ezt a mennyei reggelit. A benne található extra adag protein pedig segít egész délelőttre kiegyensúlyozni a vércukorszinted, így messzire elkerülnek majd a falásrohamok.

Hozzávalók:

2 csésze zabpehely

fél csésze őrölt lenmag

negyed tk só

1 és egynegyed tk szódabikarbóna

1 tk őrölt fahéj

2 konzerv lecsepegtetett és kockára vágott őszibarack

fél csésze cukrozatlan almapüré

1 nagy tojás, felverve

2 ek vaj, felolvasztva

fél csésze barnacukor

1 tk vaníliakivonat

fél csésze teljes tej

fél csésze dió (vagy bármilyen más olajos mag pl. pekándió vagy pisztácia) felaprítva

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, és egy 20×20 centis üveg edényt fujj be főzőspray-jel (vagy kend ki olívaolajjal).

2. Egy közepes méretű tálban keverd össze a zabpelyhet, a lenmagot, sót, szódabikarbónát és a fahéjat.

3. Tedd félre.

4. Egy másik nagyobb tálban keverd össze a szeletelt barackot, az almapürét, a tojást, az olvasztott vajat, barnacukrot, vaníliát és a tejet. Majd öntsd a száraz keveréket a nedveshez, és alaposan keverd el az egészet. Add hozzá az apróra vágott diót is. Ezután öntsd a kikent üveg edényedbe a masszát, és süsd 40-50 percig (míg a teteje meg nem barnul egy picit).

5. Vedd ki az edényt a sütőből, és hagyd kihűlni (10 perc). 8 adag lesz belőle.

Tápanyag információ:

Kalória: 240, Zsír: 12g (telített 3g), Protein: 6g, Szénhidrát: 30g, Rost: 5g, Kalcium: 58mg, Vas: 1,8 mg, Nátrium: 280 mg, Folsav: 0.011 mg.

Kapcsolódó cikkeink termékenységfokozás témában:

7 szuper termékenységfokozó tipp

Nem esel teherbe? Ezek a gyógynövények segíthetnek

Ezt edd a babáért!