Kisgyerek

Ezt mutatja meg a mutatóujj és a gyűrűsujj aránya

A mutató- és a gyűrűsujj összehasonlításából kiderül, hogy hajlamosak vagyunk-e a szorongásra, a depresszióra, vagy éppen jó sportoló válna-e belőlünk - állítják egyes idegtudósok.
2016. Október 19.

Neked milyenek az ujjaid?

Ha a mutatóujjunk hosszabb, mint a gyűrűsujjunk, jó eséllyel nincsenek túl jó képességeink, ha sportokról van szó, annál jobban teljesítünk viszont a verbális memóriateszteken. Úgy néz ki, ez a csoport hajlamosabb a depresszióra és a szorongásra is.

Ha azonban a mutatóujjunk rövidebb, mint a gyűrűsujjunk, akkor kevésbé vagyunk hajlamosak a szorongásra, jobban mennek a mentálisan megerőltető 3D-rotációs feladatok, és jobbak vagyunk a sportban is. Ennek a csoportnak nagyobb az esélye az ADHD és a Tourett-szindróma kialakulására is.

“A tudósok régóta tudják, hogy ha felnőttkorban a mutatóujj hosszabb, mint a gyűrűsujj, a méhben több tesztoszteronnak volt kitéve az ember” – mondja a kutatást vezető Carl Pintzka norvég tudós.

A szakember azt is tudni akarta, hogy a méhbeli tesztoszteronadag különbsége mellett milyen egyéb eltérések mutatkoznak emberek között az ujjaik hossza alapján.

Az Oxford University és a Northumbria University munkatársai 600 férfi és nő adatait hasonlították össze kutatásuk során.

Kapcsolódó cikkek:

Forrás: Medipress