Kisgyerek

Celebmesék gyermeknapra

Gyermeknap közeledtével sztárok loptak derűt a kis betegek mindennapjába a Szent László Kórház Gyermekinfektológiai Osztályán a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program segítségével.
2014. Május 26.

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program keretében a Szent László Kórház Gyermekinfektológiai Osztályára látogatott Dukai Regina és Vadon Jani, ahol sok csillogó szemű kis beteg várta, hogy a sztárok meséljenek nekik.

Regina Márknak mesélte el a Kis hableány történetét. “Az édesanyám óvónő, gyermekkorunkban rengeteget olvasott nekünk, ma is jó szívvel emlékszem vissza rá. Nagyon fontosnak tartom, hogy a szülők olvassanak gyermekeiknek, hiszen a mese ereje varázslatos. Különösen fontos ez a beteg gyerekeknek, ezért nagyon örülök, hogy Márkot néhány percre elvarázsolhattam” – mondta Regina. Vadon Jani Emíliának mondott el egy Benedek Elek történetet, majd elbeszélgettek az állatokról is. “Egy mese elolvasása olyan, mintha jegyet váltanánk egy utazásra, egy másik, csodálatos világba. Egy ilyen elutazásra a valóságból senkinek sincs nagyobb szüksége, mint egy beteg kisgyereknek. Ma egy kislány nálam váltotta meg a jegyét, ami remélem legalább akkora élmény volt neki, mint nekem” – mondta Jani. Regina és Jani nemcsak személyesen olvasott a gyerekeknek, mesevideót is küldött a kis betegeknek.

A K&H gyógyvarázs immár 11 éve támogatja a magyar gyermek-egészségügyet és segíti a beteg gyerekek testi és lelki gyógyulását, ezzel is hozzájárulva a jelen és jövő társadalmának teljes életéhez. A mesedoktorok programjához 2013 augusztusa óta bárki csatlakozhat, hogy meseolvasásával vidámságot vigyenek a kórházban fekvő beteg gyerekek hétköznapjaiba.