Gyerek

Valentin-napi tippek családosoknak

Attól még, hogy gyereketek van, ugyanúgy romantikázhattok, maximum egy kicsit több szervezést és kreativitást igényel a dolog.
2017. Február 13.

Valentin-napi tippek családosoknak

1. Cseréljétek fel a napokat

Igen, tudjuk, hogy február 14. Valentin-nap, de ha nektek 13-án vagy 15-én valamiért egyszerűbb összehozni egy kettesben eltöltött estét, akkor szervezzétek aznapra a programot. Ezen semmi sem múlik. Ráadásul így lehet, hogy kevesebb pénzből is kijön a lakmározás, hiszen gyakran a Valentin-nap csak egy remek üzleti fogás a vendéglátóhelyeknek.

2. Derítsd ki a párod szeretetnyelvét

Jó, ha tudod, hogy mi a párod szeretetnyelve, mi az, ami őt igazán boldoggá teszi. Lehet, hogy semmi szükség drága ajándékra vagy szép fehérneműre, egy szerelmeslevél, egy ölelés, egy csésze szeretettel elkészített tea vagy egy koncertjegy is ugyanolyan örömmel töltheti el. Ha pedig arra vágytok, hogy egyszerűen csak bekuckózzatok egy jó borral, házhoz pizzával és megnézzetek egy szuper filmet, rajta! Ahelyett, hogy azon stresszelnél, hogy mit vegyél ajándékba, inkább koncentrálj arra, hogyan tudnád kifejezni a szereteted a párod felé.

3. Tervezzétek meg

Valóban nem a legromantikusabb, ha az utolsó szívecskeformájú csokiig minden részlet meg van tervezve, mégis azt tanácsoljuk, hogy gondoljátok át jó előre, hogy mire lesz szükségetek. Ha otthon maradtok, házhoz is rendelhetitek a romantikus vacsorához valókat – melyek között mindenképp szerepeljen afrodiziákumnak számító ételek, mint például a spárga, a kagyló és csokoládé – így biztos, hogy minden időben megérkezik, és nem aznap este kell leszaladnotok a boltba, mert elfelejtettétek a pezsgőt.

4. Ne legyenek nagy elvárásaitok

Miközben a szuper romantikus közös estét tervezgetitek, azért legyetek tudatában, hogy előfordulhat, hogy nem minden halad a terv szerint. Fontos, hogy ne legyenek túl magas elvárásaitok egymással szemben. Egyáltalán nem biztos, hogy a párod most is egy last minute párizsi hétvégével lep meg, mint egyszer régen, mikor még nem voltak gyerekeitek. Arra sincs szükség, hogy minden tökéletes legyen. Ez a nap arról szól, hogy újra élvezzétek egymás társaságát (immár szülőként), semmint arról, hogy azon aggódsz, hogy vajon nem csalódott-e a férjed, hogy idén “csak” otthoni filmezéssel töltitek a Valentin-napot.

5. Romantikus vacsora helyett családi program

Ennek a napnak nem feltétlenül kell kizárólag kettőtökről szólnia. Most, hogy már gyerekeitek vannak, ezt a napot dedikálhatjátok a családi és baráti kötelékek ünneplésének is. Esetleg ráveheted a gyermeked, hogy készítsen egy szép kártyát a nagymamájának vagy a kedvenc nagynénijének. Mi több, ha bevonjátok a kicsiket is a napközbeni programba, este mikor lefektetitek őket, hogy kettesben romantikázhassatok, nem fogják úgy érezni, hogy kimaradnak valamiből.

Kapcsolódó cikkeink Valentin-nap témában: