Gyerek

Mit árul el rólunk az okostelefon-preferenciánk?

A pszichológusok szerint az Android-os telefont használó emberek sokkal őszintébbek, mint az iPhone-tulajdonosok - derül ki egy friss kutatásból, ami a telefonpreferenciák és a személyiség közötti összefüggéseket vizsgálta.
2016. November 29.

Jelenleg ötből négy brit felnőttnek van okostelefonja, és a piac 50-50 százalékos arányban oszlik meg a két piacvezető operációs rendszer között. Az okostelefon a pszichológusok szerint olyannyira összeforrt a személyiségünkkel, hogy szinte elválaszthatatlan attól.

Az Android és iPhone-felhasználók elemzése közben kiderült, hogy az iPhone-felhasználók összességében véve fiatalabbak, nagyobb eséllyel nők, státuszszimbólumként tekintenek a telefonjukra, extrovertáltak, és kevésbé érdekli őket, hogy milyen telefonja van a többségnek.

Míg ezzel szemben az Android-felhasználók nagyobb eséllyel férfiak, idősebbek, átlagban őszintébbek, kevésbé szegik meg a szabályokat saját maguk érdekében, és kevésbé érdekli őket a vagyon és a státusz.

„Ez az első kutatás, amely azt jósolja meg, hogy az okostelefonhasználat alapján következtethetünk-e a személyiségre, és egészen meglepő, hogy igen” – foglalja össze a lényeget Dr. David Ellis, a Lancaster University munkatársa, a kutatás vezetője.

Babaszoba: Sok anya is mindennapi használója az okostelefonoknak, legyen az bármelyik operációs rendszerbe tartózó. A mobilalkalmazások sokat segíthetnek abban, hogy az anyák megszokják a négyfal közötti állapotot, és abban is, hogy kapcsolatban tudjanak maradni másokkal. Segíthet megszervezni, menedzselni a mindennapokat, információkat kapnak rövid idő alatt a gyermekükkel kapcsolatos kérdésekről, dilemmákról.

Forrás: Medipress