Gyerek

Még egy ok, hogy miért hagyjuk dobolni a gyereket

Egy felmérés szerint a közös dobolás nemcsak a gyermekek viselkedésre lehet jó hatással, hanem az érzelmi fejlődésükre is.
2010. December 31.

A NAMM alapítvány kutatási eredményei az Oxford Journalban olvashatók. A szakemberek a művészeti tevékenységek, ezen belül is a közös dobolás hatását vizsgálták szerényebb anyagi körülmények között élő, ötödikes Los Angeles-i gyermekeknél, és azt találták, hogy a zenélésnek csupa pozitív hozadéka lehet.

“Úgy vélem, a dobolás jó megoldás lehet a növekvő társadalmi problémák orvoslására” – mondta el az eredményeket értékelve Ping Ho, vezető kutató, az UCLArts alapító igazgatója, aki szerint a művészeti foglalkozásokra és terápiára nagyobb hangsúlyt kellene fektetni az oktatásban. “A dobolás egy mindenki számára elérhető, kulturálisan adott és stresszcsökkentő hatású terápia, amely nem stigmatizál. Ideális a szociális-érzelmi képességek fejlesztéséhez”- tette hozzá.

A kutatási eredmények fényében a program, amelynek megvalósulását szorgalmazzák a szakemberek, a dobszakkörök hangulatát és a csoporttanácsadói foglalkozásokat vonná össze. Így egy olyan művészet alapú elképzelés valósulhatna meg, melynek közegészségügyi értéke hatalmas, és számtalan viselkedésproblémára jelenthet megoldást a jövőben.

Ezek is érdekesek lehetnek:

  • Fejlődés segítséggel
  • Pörög megállás nélkül
  • A zene és hangok elképesztő hatása a gyermek fejlődésére
  • Műértő magzatok
  • Forrás: HáziPatika.com