Gyerek

Lupo hétköznapi kalandjai

Megjelent a francia szerzőpáros Farkasmesék-sorozatának két kötete Lupóról, a kedves farkasról, akivel mindenféle érdekes dolgok történnek. Könyvajánló.
2016. Július 27.

Az idei nyáron jelent meg a francia szerzőpáros, az író Orianne Lallemand és az illusztrátor Éléonore Thuillier Farkasmesék sorozatának két darabja, a Lupo, a farkas, aki színt akart váltani és a Lupo, a farkas, aki nem akart gyalog járni c. kötetek.

Lupóval, a kedves farkassal, olyan mindennapi történetek esnek meg, amelyekkel a legkisebbek is könnyen azonosulni tudnak: „Ma reggel Lupónak borzasztóan rossz a kedve. Tetőtől talpig szürke, így nagyon nem tetszik magának. Elhatározza, hogy színt vált! Csakhogy ez nem olyan könnyű, mint hinné…” A farkas mindennap más színt próbál ki, de sosem elégedett az eredménnyel. Persze a mese végére megtalálja a neki megfelelő színt.

A sorozat másik darabja nem az önelfogadás témáját, hanem a közlekedési eszközöket és az évszakokat hozza közelebb a gyerekekhez. „Lupónak elege van a gyaloglásból! Biztosan van mókásabb módja is a közlekedésnek, például a bicikli, a sí vagy a motor! És bár utazik repülővel meg hajóval is, hamarosan rájön, hogy néha nagyon nehéz megtalálni azt, ami igazán nekünk való…”

A kedves és mulatságos mesesorozat 32 oldalas, keményborítású, ezzel a legkisebbeknek való, de nem csak formában, hanem tartalomban is. Bár a könyvet több helyütt is a 3-6 éveseknek ajánlják, a valóságban inkább a 2-4 éves korosztálynak szól. Könnyen olvashatóak és befogadhatóak a Lupo-könyvek, könnyen megszerettetik a gyerekekkel az olvasást, az álmodozást.

Kapcsolódó cikkeink:

  • Mit olvassunk a legkisebbeknek?
  • Mit olvassunk az óvodásoknak?
  • Ami megragad a meséből, az fontos üzenetet rejt