Gyerek

Így gyógyít a természet

Ausztrál és brit kutatók megállapították, hogy azoknak, akik hetente legalább 30 percet töltenek el egy parkban, ritkábban lesz magas vérnyomásuk vagy bármilyen mentális betegségük, mint azoknak, akik nem tesznek így.
2016. Június 28.

A Queensland Egyetem szakemberei által vezetett vizsgálatból kiderül, hogy minden ember számára fontos, hogy a természet az életük része legyen, hiszen ezáltal csökkenthető a szívbetegség, a stressz, a szorongás vagy a depresszió kockázata. Dr. Danielle Shanahan úgy véli, ha mindenki legalább hetente egyszer sétálna egy fél órát a közeli parkban, azzal 7 százalékkal csökkenne a depresszió és 9 százalékkal a magas vérnyomás előfordulásának kockázata, ami az egészségügy számára is jelentős megtakarítást jelentene.

A szakember hozzátette, hogy például Brisbane lakosainak 40 százalékára nem jellemző, hogy heti rendszerességgel kimennének a természetbe, ezért különösen fontos lenne olyan programokat kitalálni, melyek arra ösztönöznék az embereket, hogy a szabadban töltsék az idejüket, ne a négy fal között.

A Scientific Reports című lapban közzétett tanulmányból az is kiderült, hogy különösen a gyerekek számára nélkülözhetetlen a minél több szabadban töltött idő, mert így az is elősegíthető, hogy később minél környezettudatosabb felnőtté váljanak.

Kapcsolódó cikkeink:

  • Mozogj többet!
  • Ne becsüld le: a séta sokat segíthet
  • Relaxálás – az ellazulás művészete
  • Forrás: Medipress