Gyerek

Étcsokoládéval tehetünk a jó minőségű alvásért

Ha szeretnénk jobban aludni, érdemes étcsokoládét fogyasztani a cél érdekében. A magnéziumban gazdag finomság segít abban, hogy ki tudjuk pihenni magunkat.
2016. Április 25.

Étcsokoládéval tehetünk a jó minőségű alvásért

Az Edinburgh és Cambridge Egyetem kutatása szerint a magnézium az, ami segíti a jó alvást, emellett az immunrendszerre is jótékony hatása van, bizonyos rákfajták jó eséllyel megelőzhetők a segítségével – írja a Daily Mail. Amit kevesen tudnak, hogy a magnézium a szervezet belső órájára is jótékony hatással van, segít abban, hogy a megfelelő napszakokban álmosodjunk el, és képesek legyünk végigaludni az éjszakát.

Az emberi szervezet számára elengedhetetlenül fontos tápanyag az étcsokoládé mellett számos egyéb élelmiszerben is megtalálható: ilyenek például a zöld leveles zöldségek, a diófélék, a magvak, a hal, a bab, a teljes kiőrlésű gabonák, az avokádó, a joghurt, a banán és az aszalt gyümölcs.

Az étcsoki jótékony hatásai közé tartozik – a magas kakaótartalmának köszönhetően – a szív- és érrendszer karbantartása, a trombózis veszélyének illetve a a szívinfarktus kockázatának csökkentése. Mindez egyébként nem érvényesül, ha tejet is tartalmaz a csoki, azaz csak az étcsokoládékra jellemzőek ezek az előnyök.

Gyerekeknek egyéves kor alatt egyáltalán ne adjunk semmilyen csokit. Egyéves kor után adhatunk csokit, de semmiképpen ne mindennap, ne váljon szokássá a nassolás. A csokoládé szorulást is okozhat, 1-2 kockánál többet ne kapjon a kisgyerek. Az igazi csokoládéhoz a legtöbb köze az étcsokoládénak van: ez tartalmazza a legmagasabb, minimum 35%-os kakaó szárazanyagot (az igazán jó minőségű étcsokoládé kakaótartalma 70-80%-os). Minden élelmiszernél fontos, de a csokoládénál különösen, hogy magas minőségűt érdemes venni, főleg, ha gyerekekről beszélünk. Étcsokoládét azok is ehetnek, akik tejszármazékot nem!

Bár számos étrendkiegészítő elérhető, a szakemberek szerint a leginkább természetes formájában fejti ki jótékony hatását a magnézium, így érdemes akár étcsokoládéhoz nyúlni, ha egészségesebbé szeretnénk válni.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Medipress