Gyerek

3 ok, amiért sokkal könnyebb a második gyermekeddel

Milyen volt újdonsült szülőnek lenni? Sokan csak halványan emlékeznek vissza arra, milyenek is voltak az első évek az első gyermekükkel: az alváshiány, a zűrzavar, a gyors átmenet a fejlődési szakaszok között elhomályosítja az emlékeket.
2017. Január 04.

A második gyermekeddel már sokkal magabiztosabb vagy

Másodszor szülővé válni sokkal könnyebb és szórakoztatóbb. Hogy miért? A thebump.com 3 egyszerű okkal bizonyítja!

1. Már tudod, hogy mit csinálsz

Mindegy, miről lesz szó, sokkal hamarabb rá fogsz érezni, mire van szüksége a kisbabádnak. Tudni fogod, milyen, amikor túlfárad, milyen, amikor fáj a hasa, és arra is hamarabb rá fogsz jönni, ha az éneklés helyett a popója rázogatása válik be, amikor meg akarod nyugtatni. Az is hamarabb kiderül a számodra, ha a szoptatás utáni egy nagy büfi helyett neki három kicsire lesz szüksége szoptatás közben. Sokkal korábban és könnyebben megtanulod a kisbabád igényeit. Mivel már egyszer végigcsináltad mindezt, a problémamegoldó készséged sokkal hatékonyabb és gyorsabb lesz.

2. Rájössz, hogy minden csak átmeneti

Nem számít, milyen nehézségekkel kell megküzdened a gyermeked első hónapjai, évei során, kétgyermekes anyaként már tudod, minden csak átmeneti. Egygyermekes szülőként azt hitted, soha nem érnek véget az álmatlan éjszakák. A második gyermekeddel már tudod, hogy a hosszú éjszakáknak, a non-stop etetéseknek egyszer vége szakad.

3. Nincs időd arra, hogy mindenen idegeskedj

Az első gyermeked minden fejlődési mérföldkövét sürgetted és minden új változáson sokat gondolkodtál. Szakkönyveket olvastál, számos forrásból tanácsot kértél, kikérted a gyermekorvos véleményét. Ha már több mint egy gyermeked van, nincs időd arra, hogy bármilyen változáson aggódj. A többgyermekes szülők soha nem sürgetik, hogy elinduljon vagy beszélni kezdjen a gyermekük, egyszerűen csak azon kapják magukat, hogy mindezek megtörténnek. Egyszerűen csak azért, mert olyan gyorsan telik az idő és annyi a tennivaló.

Ugye, hogy könnyebb úgy gyermeket nevelni, ha már nem stresszelsz folyton mindenen?

Kapcsolódó cikkeink második gyerek témában: