Baba

Új takaró segít a koraszülöttek tüdejének védelmében

Abban ugyan nem segít, hogy a koraszülöttek jobban tudjanak aludni, a lélegeztetéssel összefüggő tüdőgyulladás megelőzésében viszont élen jár az új St. Vincent's Solutions által kifejlesztett fűthető takaró.
2016. Május 18.

Nem a csecsemőt kell a takaróba bugyolálni, hanem az új szilikontakaró abban segít, hogy az inkubátorba meleg, nedves levegőt szállító csöveket megfelelő hőmérsékleten tartja. A csövek így állandó hőmérsékleten maradnak, amelynek következtében a kondenzáció csökken, így a veszélyes baktériumok nem tudnak elszaporodni.

Egy egészen egyszerű, hétköznapi megoldásról van szó, ami sokat segít abban, hogy a kórház legkisebb pácienseit biztonságban tudhassuk. A szerkezet kifejlesztésében Paul Barghouth vett részt, aki egy startupot is rakott az ötlet mögé, hogy minél több kórházba eljusson a szerkezet.

A koraszülött babáknak nedves levegőre van szükségük ahhoz, hogy a tüdejük megfelelően tudjon fejlődni, de a levegő kezelése kondenzációhoz és egyéb problémákhoz vezethet, ami számos bakteriális fertőzés melegágya, és nem ritkán tüdőgyulladást is okoz, ami ebben a korban végzetes is lehet.

„A cél az, hogy megelőzzük a problémákat, még mielőtt kialakulnának, így a koraszülötteket nagyon biztonságban tudhatjuk” – mondja Barghouth.

Kapcsolódó cikkeink:

  • Ha túl korán jön a baba
  • Gyakrabban lesz légúti megbetegedése a koraszülötteknek
  • Koraszülöttek: babák, akik idő előtt érkeznek
  • Forrás: Medipress