Baba

Tegyünk-e fel babafotókat az internetre?

Megosztó témákat boncolgató sorozatunkban titeket kérdeztünk arról, hogy milyen elvek szerint kezelitek a közösségi oldalakat, tesztek-e fel képeket a kicsikről.
2014. Május 06.

Kontra

A képpel való visszaélés lehetősége és az esetleg felbukkanó rosszindulatú emberek miatt ellene szavazok. Nem is szoktam a gyerkőcökről felrakni semmit, egy kép kivételével, ahol háttal állunk mindketten. Eddig kétszer kellett eddig megkérnem a barátaimat, hogy a gyerekeimről készített fotókat legyenek szívesek levenni a Facebook-oldalukról. Tudom, hogy ez sok embernek természetes, de én speciel más megkérdezése nélkül nem tenném fel senkinek a képét, gyerekét főleg nem. Facebook-oldalt meg végképp nem nyitnék gyereknek. Sajnos már naponta hallani gyerekekkel kapcsolatos horrorsztorikat, ki tudja, kinek mikor mi jut eszébe, mire használna fel egy neten levő gyerekképet. Emellett fontosnak tartom a személyiségi jogokat is.

Éva, két kisgyerek anyukája

Pró

Sok ismerős van, akiket kedvelek, és szeretném, ha ők is látnák a fotókat (sokszor kérdezik is, miért nincs új kép), ezért és időhiány miatt nem szeretnék még egy oldalt szerkesztgetni. Visszaélésről konkrétan még nem hallottam, de a külföldi hírekben, illetve filmekben azért látni ilyesmit. Egyrészt imádom a gyerekem minden kis mosolyát, grimaszát, és persze nagyon büszke is vagyok rá, és ezt az érzést szeretném másokkal (szeretteimmel, barátokkal) megosztani. De ott vannak a személyiség jogok is persze. Bár nem gondolom, hogy tizenöt év múlva még létezni fog a Facebook, illetve ki tudja, mi lesz tizenöt év múlva. Lehet, hogy sokkal durvább dolgok is lesznek. De ezen szerintem nem érdemes rágódni.

Enikő, egy 28 hónapos kisfiú anyukája

Forrás: Kismama magazin