Baba

Szeretnéd tudni, mennyire gyakori a vezetékneved?

Tudtad, hogy Egyiptomban 140 000 Nagy, Brazíliában pedig 2 400 Kovács él? Nézd meg, világszerte melyik országban a leggyakoribb a Te neved!
2016. Május 03.

Magyarországon a családnevek a 13.-14. század környékén alakultak ki és főként foglalkozásból, helységnevekből, vagy keresztnevekből eredeztethetők. Nem ritka a nemzetiségből származó vezetéknév sem, de a leggyakrabban a Nagy, Kovács, Tóth, Szabó és Horváth nevekkel rendelkezünk.

Minden vezetéknévnek megvan a maga története, akadnak olyanok, akik akár századokra visszamenőleg is képesek családfájukat visszavezetni. A Forebears 31 millió nevet tartalmazó adatbázisából viszont nem csak azt tudjuk meglesni, hogy családnevünkből hány található Magyarországon, arról is kapunk adatot, hogy világszerte mennyit találhatunk meg belőlük.

Az oldal egy interaktív térképen mutatja meg, hogy a keresett névből egy adott országban mennyit regisztráltak, világszerte mennyire gyakori név a keresett, és a magyar nevek esetén még egy mondattal rövid jelentésüket is megtudhatjuk.

Kattints és próbáld ki itt!

Ezek is érdekelhetnek: