Baba

Szabó Zsófi babát vár

Nem jött könnyen össze a baba. A férje és az inzulinrezisztenciával küzdő színésznő nagyon boldogok, hogy végre egy új élet növekszik Zsófi pocakjában.
2017. Július 20.

“Egy rutinvizsgálatra mentem a nőgyógyászomhoz, hogy megnézze, hogyan változtak a ciszták a testemben, és akkor közölte: ő bizony már lát egy babát” – nyilatkozta Zsófi a Story magazinnak. Azt is elmesélte, hogy közölte szerelmével, Kis Zsolttal a hírt: “Amikor már egyedül volt, visszahívott, és akkor mondhattam el végre: “apa leszel”.

Körülbelül másfél évig próbálkoztak, míg összejött a baba – mesélte el a színésznő. A pár 2016 októberében kelt egybe, Nyíregyházán mondták ki egymásnak az igent.

Zsófi betegségéről több médium is beszámolt. A szénhidrátanyagcsere-zavar, amiben Zsófi szenved megnezíti a teherbeesést, így nem érte váratlanul a párt, hogy nem jött egyből össze a baba. Diétával és mozgással tett az egészségéért sokat. Sokat fogyott az életmódváltás hatására. Az ő példája is bizonyítja, hogy inzulinrezisztenciával sem kell feladni a gyermekvállalási terveket.

Mit kell tudni az inzulinrezisztenciáról?

A cukorbetegség előszobájaként is nevezik az inzulinrezisztenciát. A probléma ilyenkor a szervezetben az, hogy a sejtek felszínén található inzulin-receptorok hibásan jönnek létre, ezért az inzulinok csak gyengén tudnak kapcsolódni a sejtekhez. Az eredmény: több inzulinra van szükség a vérben, hogy elegendő cukorhoz jussanak a sejtek. A hasnyármirigy több inzulint termel, s ha ezt a folyamatot nem tartjuk karban, nem “kezeljük” az inzulinrezisztenciát, akkor a hasnyálmirigy kifárad, 2-es típusú cukorbetegség alakul ki.

Még több infó: Szabó Zsófi Facebook-oldala