Baba

Programajánló

Bábszínház, gyaloglás, jazzfesztivál, koncert, apák napi piknik! Válassz a kínálatból!
2011. Június 12.

XVIII. Kabóciádé Családi Fesztivál Veszprém

A 10 éves születésnapját ünneplő Kabóca Bábszínház idén is megrendezi nagy sikerű családi fesztiválját, a Kabóciádét június 17. és 19. között Veszprém belvárosában, az Óváros téren és a Tűztorony-udvarban.

Három napon át változatos programok várnak kicsikre és nagyokra. Vendég lesz a Tintaló Társulás, a Kolibri Színház, a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház, Écsi Gyöngyi és a Bab Társulat, valamint két alkalommal vetítik Bogyó és Babóca kalandjait is. A fesztivál nyitónapján a Szélkiáltó együttes ad koncertet. A hagyományokhoz hűen szerveznek éjszakai kalandtúrát, és a gyerekek mindennap találkozhatnak Habakuk királlyal és Boróka királynéval.

Apák napi piknik

2011. június 19-én, vasárnap 11 órakor a Zöld Pardonban kezdődik az apák napi piknik a Jól-Lét Közhasznú Alapítvány szervezésében! A Családi Vasárnap programsorozatba illeszkedve a Zöld Pardon ingyenesen fogadja az apák napján szórakozni vágyó családokat. A rendezvényen minden apa felolvashatja saját kedvenc meséit, így ismertetheti meg azokat a jelenlévő gyerekekkel. A nagyobb gyerekek saját kezűleg készíthetnek ajándékot az ünnepnap alkalmából a kézműves- és kreatív standokon, sőt a nap folyamán a bábozásba is belekóstolhatnak.

A rendezvényen a szülők különböző tanácsadásokon is részt vehetnek a gyermekpszichológia, a gyermekrajzelemzés, a párkapcsolati grafológia és a családi munkamegosztás témáiban.

Gágogó koncert

A Millenáris Fogadóban vár az együttes június 21-én, kedden 17 órakor.

Programjaikon elsősorban az általuk kiválasztott versekre írt zenéiket adják elő, de helyet kapnak már elfogadott, klasszikusnak tartott gyerekdalok, népdalok, saját szövegek is a műsorban. Nagyon fontos számukra a játék, ezért a műsor jelentős részét közösségi, tréfás, mozgásfejlesztő-koordinációs játékok alkotják.Kedvenc költőik, akik a műsorban szerepelnek: Kányádi Sándor, Tóth Árpád Ferenc, Páskándi Géza, Vasvári István, Donászy Magda.

E.ON Délibáb Sportfesztivál

Sportos kihívást keresel a nyárra? Július 9-én egy helyen számos sportágat kipróbálhatsz a Hortobágyon, a 8. E.ON Délibáb Sportfesztivál keretében. Lesz terepfutás, mountain bike-maraton, bringatúra, teljesítménytúra, nordic walking és gyaloglás is – válassz egyet, és gyere terepre!A 8. E.ON Délibáb Futásra már most megválthatod retúrjegyedet a BSI-nél, július 1-jéig tudsz jegyet váltani a buszra. A részteleteket az eseményinformációknál találod.

Az útvonalak minden esetben végig a pusztán kanyarognak, így a világörökség részét képező tájon méretheted meg magad, miközben a táj növény- és állatvilágában gyönyörködsz. A távok olyan utakon haladnak, amelyeket az év többi részében kizárólag szürkemarhák, ménesek, rackajuhok, illetve a hortobágyi madarak birtokolnak!

Louis Armstrong Jazzfesztivál

A Bánki-tó remek hely, ha egy kis kirándulásra vagy vízközelbe vágynátok. Ha hosszabb időre kerekedtek fel, érdemes megnézni a helyi kulturális programokat, szinte minden nyári hétre jut valami. 24-én és 25-én kerül megrendezésre a nyolcadik Louis Armstrong Jazzfesztivál. Pénteken a Police Big Band, a Bria Skonberg, az International Swing Quartet, este 11-től hatalmas buli: jam session a Tó Hotel kertjében.Szombaton délután négytől Bria Skonberg, a Csík Gusztáv Trio featuring Joan Faulkner, a Louis Armstrong Tribute Band featuring Warren Vaché és Scott Robinson. Este 11-től Louis Armstrong Jazz Festival All Stars, majd újra a legnagyobb buli: jam session a hotelkertben.