Baba

Nézd, milyen ügyes a keze!

Először csak meg, megrebben, aztán mérgesen hadonászik az újszülött apró keze. Gondolnád, hogy néhány év múlva cicát rajzol? Segítünk, hogy még ügyesebb legyen!
2012. Január 10.

Féléves kora után egyre ügyesebben fog az ujjaival. Gondosan nézz körül a lakásban, nehogy ő találja meg az elgurult gyógyszert vagy gombelemet. Adjál neki hasonlóan apró tárgyakat, de mindig maradj mellette, amikor ezekkel játszotok.

6 hónaposan először csak egyik kezével nyúl a dolgokért, majd egyik kezéből a másikba pakolja őket. Egyelőre még az egész keze kell a tárgyak megfogásához. További részletek a Baba fejlődése szolgáltatásunkban…

Gyufásdobozból persely

Tölts meg néhány nagyobb gyufásdobozt babbal, rizzsel vagy színes gemkapoccsal. Szórjátok ki, majd rakosgassátok vissza őket. Fúrj a doboz tetején kis lyukat, hogy ezen át dugdossa be a gyerkőc a darabkákat.

A palack is fejleszthet

Kavicsozáshoz adj neki szűk szájú műanyag palackot. Miközben beledobálja a kavicsokat, érdekes tapasztalatokat gyűjt: a nagyobbak nem férnek be, mindegyik más hangot ad belepottyanáskor, rázogatáskor, végül ki lehet zúdítani őket, és kezdődhet elölről a játék.

Kacatból szuper játék

Kérjétek el a nagyi maradék gombjait, cipzárjait, cipőfűzőit, szalagjait. Tegyétek kimustrált kézitáskába, és időnként borítsátok ki. A gyerekek szeretnek matatni a kacatok között. Varrj fel neki egy kispárnára színes cipzárokat, különböző méretű gombokat, tépőzárat, hogy foglalkoztasd kíváncsi ujjacskáit.

Forrás: Kismama magazin