Baba

Nemzetközi díjat nyert a pécsi apukák orrszívója

Orvosi eszköz kategóriában Red Dot design díjjal jutalmazták a magyar orrszívót.
2014. Március 26.

Két pécsi apuka, Streitmann Walter és Mátrabérci Zsolt nem elégedtek meg a gyerekeknek készült orrszívó termékek nyújtotta félmegoldásokkal, így kifejlesztették a Nosiboo-t. A Co&Co Designcommunication csapatával együtt egy gyermekbarát és egészségügyi elvárásoknak is megfelelő, prémium minőségű orrszívót álmodtak meg. Munkájukat a hálás gyerekek és szülők után most a nemzetközi design szakma is elismerte, hiszen Red Dot díjjal jutalmazták a terméket.

Walter és Zsolt mérnökök, egy belsőépítészettel, designnal foglalkozó cég vezetői. A Nosiboo projektbe bevonták dr. Hárságyi Erzsébet fül-orr-gégész szakorvost, valamint a formatervezés területén már számos sikert elért CoandCo csapatát. “Apaként mindent megteszek azért, hogy kisfiam a lehető legkevesebbet kapjon antibiotikumot, vagy gyógyszeres hatóanyagú orrsprayket. A készülék nemzetközi sikere megerősít abban, hogy a helyes út a megelőzésé, és nem a gyógyszereké” – hallhattuk a díjjal kapcsolatban Zsolttól.

Míg a doktornő garancia volt arra, hogy az eszköz egészségügyileg maradéktalanul megfeleljen, addig a formatervezők és a szakmérnökök arról gondoskodtak, hogy a végeredmény játékos, ugyanakkor ergonomikus is legyen. Az orvosi eszköz kategóriában nyertes Red Dot díjas Nosiboo-t a gyerekek kedves, mackó formája és vidám színei miatt, a design rajongói pedig friss és letisztult stílusa miatt zárják majd a szívükbe.

“A Red Dot zsűri a jó design mellett a termék általános minőségét, az innovációt, és a funkcionális működést díjazta. Nagyon fontos ez a díj, hiszen a szülők számára is igazolja, hogy gyermekük egészségét nyugodtan rábízhatják a Nosiboo-ra” – mondta Walter.

Mi is a Nosiboo?

Az orrszívók használatával számos betegség megelőzhető gyógyszeres kezelés nélkül. Az újszülöttek nem tudnak a szájukon át lélegezni, ezért nagyon fontos az orrlégzés fenntartása, hiszen nem tud a kicsi lélegezni, aludni és enni sem eldugult orral. A kisgyermekek egy-egy megfázás vagy betegség esetén még nem tudják megfelelően kifújni az orrukat, emiatt az arcüregekben rekedt váladék felülfertőződik, számos komolyabb betegséget okozva. A gyermekkori allergiás jellegű tünetek is sikeresen csillapíthatók az orrszívó és fiziológiás sóoldat együttes használatával.

A Nosiboo szívóereje a csecsemőkortól kisgyermekkorig optimálisan állítható, maximuma az egészségügyileg megengedett legerősebb érték. A szabadalmaztatott Colibri szipka higiénikusan tisztítható, BPA-mentes, rugalmas kialakítása nem okoz orrnyálkahártya-irritációt. Az orrszívás eddig sokszor küzdelem volt a különböző, a piacon eddig árusított eszközökkel, de ezen változtat a Nosiboo – végre megszerettethetjük gyermekeinkkel az orrszívást!