Baba

Joghurtban pácolt csirkecomb barna rizzsel

Őszibarackbefőttel sok finomságot készíthetsz a családnak, és csak némi odafigyelés kell, hogy a baba is kaphasson belőle.
2013. Március 14.

Joghurtban pácolt csirkecombfilé barna rizzsel

Hozzávalók:

  • négy filézett csirkecomb
  • egy pohár joghurt
  • egy csésze barna rizs vagy köles
  • egy doboz őszibarackkompót
  • 5 deka vaj
  • A kifilézett, lebőrözött csirkecombot joghurtban pácoljuk legalább két-három órán keresztül, majd kis vajon kisütjük. Közben egy csésze barna rizst puhára főzünk. A húst vékony csíkokra vágjuk, rizzsel és lecsöpögtetett barackkal tálaljuk. A sózást hagyjuk a végére, hogy a babának még az ízesítés előtt kivehessünk egy adagot.

    Joghurtban pácolt csirkecomb barna rizzsel

    A babának külön három kanál rizst, két-négy falat húst és két barackot összeturmixolunk. Hét-nyolc hónapos kortól adható.

    További csirkés ötletek:

  • Grillezz a családnak!
  • Klasszikus csirkepörkölt kicsit másképp
  • Nyári menük, kicsiknek, nagyoknak
  • Öt gyors tipp vacsorára 20 perc alatt