Baba

Így húzódik vissza a has szülés után

Egy ausztrál táplálkozási szakértő és blogger szemléletes pocak fázisfotókat osztott meg magáról. Dokumentálta, hogy húzódik vissza a szülés utáni kismama has.
2016. Október 28.

Anya, szülés után

Valószínűleg sok kismama érzi úgy, hogy a hasa sosem lesz a régi. A szülés után még mindig ott éktelenkedik a terjedelmes (bár már jóval kisebb) has, s immár lakó, funkció nélkül. Nem látni az alagút végét: mikor lesz újra a régi méretű a deréktájék.

A tükör előtt állva a legtöbb kismama lesújtó tekintettel szemléli a terhességi csíkokat, a felszedett extra kilókat és el sem hiszi, hogy valaha volt olyan állapot, amikor még formás volt, fitt és kívánatos.

Julie Bhosale, az ausztrál táplálkozásszakértő és blogger az interneten mutatta meg nőtársainak, hogy minden társadalomkritika és külső tökélyt diktáló hang ellenére megtanulta elfogadni és szeretni testét szülés után is.

Így húzódik vissza a has szülés után

Egyik bejegyzésében így fogalmazott: Gyönyörű vagy, és lenyűgöző. Egy olyan társadalomban élünk, ahol minden nap olyan képeket tolnak az arcunkba, amiken nádszálvékony és tökéletes alakú anyukák pózolnak szülés után. Jó nekik – tényleg, valóban jó nekik, Kate Middelton, egyszerűen lenyűgöző vagy! De őszintén szólva ők a kisebbség. Legtöbbünknek változik a teste a terhesség alatt, nem is keveset.

Ez ijesztő, kihívásokkal teli, olykor egyenesen kiábrándító is lehet, de az igazság az, hogy ez a természetes és ez a normális – fogalmazott. Még szakterületén kiemelkedően elismert és ismert táplálkozásszakértőként sem sikerült Julie-nak szülés után csak úgy visszanyernie korábbi formáját második fia születése után. Őszintén és kendőzetlenül számol be a kialvatlanságról, a dinnyehasáról, és egy 14 hetes fotósorozattal illusztrálja testének változását.

Így húzódik vissza a has szülés után

Két nappal szülés után

Bizonyára nem érzed magad úgy, mint egy Victoria’s Secret fürdőruhamodell, de ebben a szakaszban nem is ez a fontos. Összpontosíts inkább arra, hogy érzed magad, légy kedves magadhoz és élvezd ki gyermeked születésének minden egyes másodpercét. Lehet, hogy időbe fog telni, de hidd el, pont úgy nézel ki, ahogy ilyenkor kell. Ne hasonlítsd magad senkihez, hisz értelmetlen, egyedül te jársz a saját cipődben és te ismered az érzéseidet. Ne foglalkozz azokkal, akik ítélkeznek, nem tudhatják milyen neked. Azt tenni, ami neked és a családodnak is legjobb, bátorságot és erőt igényel, és hidd el, anyaként mindkettőből bőven van neked!

Szülés után nem csak a hassal, hanem a gátsebbel és az aranyérrel is lehetnek problémák. A gátseb és az aranyér gyógyulása hosszú folyamat, hónapokat is igénybe vehet.

További képek: ITT

Kapcsolódó cikkeink szülés utáni has témában: